Minder zout
Leuk verhaal van Pierre over gebruik van minder zout. Maar waar Pierre aan voorbij gaat is waarom we de laatste 40 jaar steeds meer zout zijn gaan gebruiken. Want je wil nog wel iets proeven van wat je eet toch.
En dat is volgens mij nu juist het grote probleem. Onze voeding smaakt echt helemaal nergens meer naar. Alles is smakeloos en waterig. Alles is zo doorgekweekt dat ik me afvraag hoe dit ooit nog goed kan komen. En om diezelfde reden wordt er naar mijn mening ook veel te veel suiker gebruikt. We hebben het dus gewoon zelf verziekt met al die zogenaamde veredeling om de productie maar op te kunnen peppen. Besteedt hier nu eens aandacht aan zodat we kunnen terugkeren op onze schrede, groente weer echt gaat smaken dan hebben we zout en suiker niet nodig. Bij ons werd vroeger alles zonder zout bereid. Dat was alleen goed voor het conserveren van zuurkool, en een deel van ons geslachte varken. Maar alles smaakte puur!
Hallo marbo70,
.... Besteedt hier nu eens aandacht aan .....
Voor contact met de redactie: klik links onderaan deze pagina onder Algemeen op 'Contact met Kassa'.
Je zit nu op een openbaar forum.
Of plaats dit bij Discussies.
Met vr.gr.
Ik betwijfel het ten zeerste dat we de laatste 40 jaar meer zijn gebruiken.
In de tijd van mijn grootouders en toen mijn ouders jong waren, werd veel eten gezouten.
Vlees werd flink gezouten en gedroogd, ook groenten gingen veel in het zout.
Zo ook met suiker, er werd veel suiker gebruikt om sap/jam en appelmoes te maken.
Als het eten smakeloos en waterig is, zal u moeten kijken naar de bereiding hiervan.
Mijn eten is smaakvol en knapperig.
Er is nog steeds uitstekend en ouderwetsch smakend voedsel verkrijgbaar. Het punt is dat fabrikanten steeds meer zout en suiker in hun producten zijn gaan stoppen omdat dat verslavend werkt zodat men weer snel naar de winkel gaat om nog meer van die producten te kopen. Tel uit je winst.
in navolging edrick3@ wat is hier uw vraag? 'Wij' zijn een groep vrijwilligers die naar beste eer en geweten op basis van kennis en ervaring adviezen proberen te geven op vragen van consumenten via deze site.
[quote=brainless schreef op woensdag 16 sep 2015, 09:59]Ik betwijfel het ten zeerste dat we de laatste 40 jaar meer zijn gebruiken.
In de tijd van mijn grootouders en toen mijn ouders jong waren, werd veel eten gezouten.
Vlees werd flink gezouten en gedroogd, ook groenten gingen veel in het zout.
Zo ook met suiker, er werd veel suiker gebruikt om sap/jam en appelmoes te maken.
Als het eten smakeloos en waterig is, zal u moeten kijken naar de bereiding hiervan.
Mijn eten is smaakvol en knapperig.
De verwijzing naar het discussieforum is ook voor u van toepassing.(ennoying or not)
Ik herinner het eten vsn mijn Groningse grootmoeder nog heel goed. Alle groeten waren ingezouten en zelfs na twee keer koken nog veel te zout en smaakte nergens meer na.
Is een volkstuin niet iets voor u?
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Voeding & Gezondheid
ALDI Duurdere Notenmelange
April dit jaar(2018) kocht ik 2 exact dezelfde nootjes. De kassa sloeg 2 verschillende prijzen aan. Waarom? Andere barcode. En nu is hij nog duurder en proef je flouwe noten bijna zonder zout terwijl de wikkel nog uniek is.
Wie heeft hier nog meer ervaring mee?
Lees meer
Motion Free
Iemand bekend met motion free? Zou o.a. moeten helpen bij rugpijn en gezwollen benen. Iemand beken met dit "Wonder middel?" Lees meer
Mag dit in de oven
schaal van arcopal Lees meer