je
door jetty Oct 25, 2005 om 13:34
Voeding & gezondheid

School boeken

Mijn dochter is van  vier naar vijf Havo gegaan. Nu heeft ze in dit jaar een paar  gehuurde boeken nodig die ze ook in  het  voorgaande jaar gebruikte en deze heeft ze dan ook niet terug gestuurd naar van Dijk met de mededeling dat zij ze nog steeds nodig heeft. Is het dan logisch dat je twee maal dezelfde huurprijs moet betalen voor dezelfde boeken?


 


 

602 5 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Oct 25, 2005 om 13:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Begrijp ik goed dat U voor dit jaar wederom huur moet betalen voor dezelfde boeken waar U vorig jaar ook voor betaalde ?


Dit lijkt mij redelijk logisch:


Uw huur voor uw huurhuis ( indien U die hebt ) moet U het 2e jaar toch ook gewoon betalen indien U in hetzelfde huis blijft wonen ?!?!?!
U huurt voor nog een jaar de boeken en zult dus nogmaals de huurprijs moeten voldoen.


Dit was anders geweest indien U gekocht had. Dan was een 2e keer betalen natuurlijk niet nodig geweest.

ve
door verwijderd - Oct 25, 2005 om 17:19
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Jetty,


Doorgaans betaal je de huur voor deze boeken voor een heel schooljaar. Indien er nog een tweede jaar gebruik gemaakt moet worden voor deze boeken is het eigenlijk heel logisch dat je nog een jaar huur moet betalen.


Het antwoord van Niels Engel is illustratief en kan nog wel uitgebreid worden. Een auto kun je ook huren voor een bepaalde periode. Als die periode langer wordt, dan betaal je ook meer huur. Hetzelfde voor een groot scherm dat je huurt voor een WK-wedsrijd van het NL  elftal. En zo zijn er meer voorbeelden te verzinnen.


Dit geldt dus in feite voor alle producten die je kunt huren en schoolboeken zijn hierop geen uitzondering.


Brynnar

ve
door verwijderd - Oct 25, 2005 om 17:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk ff op de site van boekhuiskampen:
http://www.vandijk.nl/VDSStudents/ShowSite?cmsMenuId=15&cmsPageMenuId=670


Welke boeken moet ik inleveren?


Studieboeken die je gehuurd hebt bij Van Dijk Educatie moet je aan het eind van het schooljaar weer inleveren. In mei of juni ontvang je thuis een inleverformulier. Op dat formulier staat precies welke boeken je gehuurd hebt en je dus moet inleveren. Bovendien staat op het formulier vermeld waar en wanneer je de boeken moet inleveren en welk bedrag in rekening wordt gebracht als je het boek niet inlevert. Heb je twee weken voor de vakantie nog geen inleverformulier ontvangen, download dan hier je inleverformulier.


 


Kan ik boeken later inleveren?


De studieboeken die je nodig hebt voor een taak of herexamen mag je later inleveren. Heeft jouw school een overeenkomst met Van Dijk Educatie dan kun je hiervoor het formulier Taken/Herexamen(VO) of Herkansing/Herexamen(BVE) op school aanvragen. Stuur dit formulier samen met de studieboeken op naar Van Dijk Educatie.


 


Heeft jouw school geen overeenkomst met Van Dijk Educatie dan is het niet mogelijk om de studieboeken later in te leveren. De studieboeken die na 1 augustus binnenkomen worden getaxeerd. Je ontvangt dan de taxatiewaarde van de boeken.

ve
door verwijderd - Oct 25, 2005 om 20:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


De huur van schoolboeken wordt inderdaad meestal voor een jaar afgesloten. Nog een jaar dezelfde boeken betekent dus wel nog een jaar huur betalen. 


Groetje, 

ve
door verwijderd - Nov 18, 2005 om 16:10
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Jah,, maar het is natuurlijk wel zo netjes als ze nu geen extra verzendkosten hoeft te betalen voor die boeken.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ky
Kyletwee - May 20, 2024 om 10:06
Geldzaken & recht

Mag de KB onjuiste informatie over mij publiceren online?

Wat kun je doen als een site van de overheid onjuiste informatie over je publiciert? Ze doen niks met mijn klacht. Het gaat om de Koninklijke bibliotheek die weigert mijn geboortejaar aan te passen. Het interesseert ze geen biet dat ze mij decennia ouder maken dan ik ben met alle gevolgen van dien.. Lees meer

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

petra gerritse
petra gerritse - May 20, 2024 om 09:45
Geldzaken & recht

Geen mogelijkheid om MEGA te bereiken, telefonisch en per mail niet. Ook v. b. brieven van ACMn gestuurd, GEEN REACTIE

na verkeerde eindafrekening, de nieuwe energieleveraar heeft tijdig afgemeld ,steeds wordt er door gegaan met een maand betaling. Deze heb ik gestorneed.
Krijg nu een aanmaning via bureau. Lees meer