ro
door robbyz Jan 27, 2005 om 10:41
Auto & vervoer

Garantie bijkopen of niet?

Hallo,


In augustus dit jaar loopt de garantie van mijn Citroën Xsara Picasso af. Nu kan ik voor € 500,-  twee jaar extra garantie bijkopen (het Citroën Garantie Plan)


Wat raadt u mij aan. Wel of niet doen?

585 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Jan 27, 2005 om 11:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Kijk eerst goed waarvoor je garantie koopt!!!Lees dus de kleine letters eerst. Uiteraard zal je voor je onderhoud zelf moeten betalen. Let ook op of er een kilometerbeperking opzit ofzo

ve
door verwijderd - Jan 27, 2005 om 14:07
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag robbyz,


Naar mijn inschatting heb je de auto vóór 1-5-2003 nieuw gekocht. Dat wil zeggen dat je niet kunt terugvallen op de wettelijke garantieregeling  na afloop van de fabrieksgarantiergeling. In die zin is het wellicht niet onverstandig om dit te doen, maar dan moet je natuurlijk wel eerst de voorwaarden en uitsluitingen lezen zodat je zelf kunt inschatten of dit gunstig is. Sukses, groeten, Ton.

ve
door verwijderd - Jan 27, 2005 om 14:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik wil nog even vermelden dat ik de auto nieuw gekocht heb en dat ik hem sinds 15 augustus 2003 in bezit heb.


Het Citroën Garantie Plan zou voor mij inhouden:


Extra comfort in heel Europa
Met het Citroën Garantie Plan kunt u de twee jaar fabrieksgarantie met nog eens twee jaar verlengen. De dekking is zeer compleet, en in heel Europa geldig. Zo weet u zeker dat u vier jaar lang niet voor financiële verrassingen komt te staan. En dat is een comfortabel idee, nietwaar?


 


Extra financiële helderheid


Het Citroën Garantie Plan kunt u op elk gewenst tijdstip afsluiten vóórdat uw Citroën twee jaar oud is. Met het Citroën Garantie Plan kunt u kiezen uit 2 mogelijkheden:



• 2 jaar fabrieksgarantie + 2 jaar verlengde garantie: 4 jaar met een maximum van 60.000 km*.


Kosten € 500,-

ve
door verwijderd - Jan 27, 2005 om 14:42
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nogmaals dag Robbyz,


Omdat je de auto na 1-2003 gekocht heb hen je ook wettelijke garantie (na afloop van de fabrieksgarantie) op basis van economische levensduur. Dat wordt dus een moeilijke afweging. Stel dat de dynamo na drie jeer defect gaat en de gemiddelde levensduur ervan is volgens de fabrikant 6 jaar, dan hoef je maar 3/6 dus de helft van de reparatiekosten te betalen. Dit geldt in principe voor elk onderdeel van de auto. Veel wijsheid toegewenst, Ton.


www.wetten.overheid.nl


vink aan: wetten


zoek onder: Burgerlijk Wetboek Boek 7


Consumentenkoop en garantie


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer