po
door postduiven Dec 8, 2004 om 09:56
Auto & vervoer

Grijs kenteken

Hallo


een kennis van mij rijd in  een ford transit voor 6 personen en dichte achterbak,en nu hoorde ik van hem dat volgend jaar het grijze kenteken voor parteculieren een normaal kenteken wordt wat betalen betreft ,dus heb ik van hem begrepen dat het kenteken blijft zoals het is en de wegen belasting het zelfde word als een normale auto


Mijn vraag is dus Klopt het of is het anders??laat eens horen

514 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Dec 8, 2004 om 10:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja dat Klopt. Je gaat als particulier evenveel wegenbelasting betalen als een gewone auto.


Voor invaliden wordt een uitzondering gemaakt als ze in een elektrische rolstoel zitten. Dit vindt de opposotie in Den Haag onvoldoende en probeert die categorie nog iets uit te breiden.


Bedrijven krijgen een speciale regeling, waarbij ze geld terug kunnen krijgen. Hoe die precies luidt weet ik niet, maar jemoet wel kunnen aantonen dat je een bepaalde omzet hebt gedraaid en BTW hebt afgedragen.


Je kunt je dus niet als "bedrijf" laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een BTW-nummer aanvragen om als particulier vrolijk verder te kunnen rijden op een wegenbelasting-grijs kenteken.


Ik ben ook zo'n grijs rijder en moet voor mijn dieseltje volgende jaar de volle mep betalen. Maar ja,ik heb wel een aantal jaren van de oude wetgeving geprofiteerd. Er is en was niets illegaals aan.


Vladja

ve
door verwijderd - Dec 8, 2004 om 10:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hierover zijn al talloze vragen gesteld. Als je hierboven in 'zoeken op' de woorden grijs kenteken tikt en vervolgens op zoek klikt krijg je een heel arsenaal vragen en antwoorden te zien en hopelijk zit het antwoord op jouw vraag daarbij. Groeten - PML

ve
door verwijderd - Dec 8, 2004 om 13:50
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag postduiven,


Heel veel informatie over de nieuwe grijskentekenwetgeving tref je hieronder aan. Jammer dat het afgeschaft wordt. Zit er zelf ook mee. Groeten, Ton.


Grijze kenteken per 1-1-2005:


Wat wordt er voorgesteld?


- Motorrijtuigenbelasting


Vanaf 1 januari 2005 wordt het tarief voor bestelauto’s in de motorrijtuigenbelasting verhoogd. Deze verhoging is ongeveer € 76 per jaar per bestelauto. Voor bestelauto’s met een bijzonder inrichting voor gehandicapten zal deze verhoging niet gaan gelden.


Op 1 januari 2005 ontstaan er dus twee tarieven voor de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto’s. Het lage tarief is bedoeld voor bestelauto’s met een bijzonder inrichting voor gehandicapten; het hogere tarief voor alle andere gebruikers. Vanaf medio 2005 zullen particulieren het tarief gaan betalen zoals dat geldt voor personenauto’s.


-Wat betekent dit voor gehandicapten?


Voor gehandicapten die voor hun vervoer zijn aangewezen op een bestelauto blijft het grijze kenteken bestaan. Het gaat hier om bestelauto’s met een bijzondere inrichting voor gehandicapten. Zij krijgen een recht op teruggaaf van BPM. Ook houden zij het huidige tarief in de motorrijtuigenbelasting. De verhoging van het bestelauto-tarief in de motorrijtuigenbelasting per 1 januari 2005 zal niet gaan gelden voor gehandicapten.


Stichting Belangen Grijskentekeneigenaren:


www.sbg-delft.nl


Gehandicaptenraad grijs kenteken:


Gehandicaptenraadmobiliteit


Allesovergrijskenteken


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

kasper1961
kasper1961 - Apr 24, 2024 om 15:33
Voeding & gezondheid

Zero sugar jumbo

tot mijn verbazing zit er gewoon suiker in de frisdrank van jumbo sinas zero sugar en cola zero sugar,vreem want op de etiket staat groot ..zero sugar.. dn mag je er van uit gaan dat er geen suiker in zit,dus al dietijd als suikerpatient ben ik dus misleid..mag dit zomaar suiker in frisdrank terwijl er zero sugar op staat. Lees meer

Ro
Rob30-06 - May 8, 2024 om 21:03
Huishouden & energie

Oude stroom meter verplicht vervangen ?

Ik heb een oude elektrischiteitsmeter die volgens Liander vervangen moet worden omdat hij niet meer zou voldoen aan de wettelijke eisen ivm met onnauwkeurigheid.
De meter heeft mij nog nooit in d steek gelaten en werkt perfect , met de zonnepanelen op dak draait hij vrolijk achteruit tot grootgenoegen van ons.
maar met de nieuwe "betere" slimme meter zal ik straks verplicht worden om gel ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer