ja
door jan6255 Jul 16, 2010 om 22:19
Auto & vervoer

Versnellingsbak VW Touran stuk

Tijdens onze reis naar Spanje heeft de versnellingsbak van onze 3 jaar oude VW Touran ( 60.000 km) het begeven. Onze auto is afgesleept naar Nederland, wij hebben onze reis gelukkig kunnen voortzetten met een ANWB leenauto. Onze dealer in Nederland heeft uitsluitsel gegeven, een schadepost van maar liefst 3800 euro, de garantie is verlopen, wij kunnen op basis van "coulance" de helft vergoed krijgen (nog altijd een bedrag van ruim 1700 euro) In februari van dit jaar hebben wij bij onze dealer aangegeven dat wij een raar geluid in de aandrijving hoorden, volgens de dealer was er niets aan de hand. De dealer (de Koning in Krimpen aan den IJssel) heeft wel een "tussenoplossing" wij kunnen onze auto inruilen voor een jaar jongere auto, een rekensommetje leert dat wij dan nog maar 12.000 euro terug krijgen voor een VW Touran van slechts 3 jaar oud.
Kortom, wat zijn onze rechten met betrekking tot reparatie van de versnellingsbak, moeten wij een rekening accepteren waar wij de helft moeten betalen??

3165 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

sw
door swat1500 - Jul 18, 2010 om 22:38
3794 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dit is een zaak waarvoor zeker rechtshulp moet zoeken. U kunt zich niet meer beroepen op garantie maar anderzijds mag u ook niet verwachten dat bij normaal gebruik van een nieuwe auto na 3 jaar reeds de versnellingsbak het begeeft. Dit heeft te maken met het conformiteitsbeginsel. U moet er rekening mee houden dat het niet geheel klstenloos voor u gaat worden. Laat u informeren bij het juridisch loket.

grindweg
door grindweg - Jul 19, 2010 om 21:44
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

ik zou door onderhandelen en proberen het voor 1500 euro klaar te krijgen.het gaat u hoe dan ook geld kosten. ook al krijgt u gelijk. er is altijd een aftrekpost voor gereden km.bovendien wat is het voor een bak automaat of hand geschakeld 5 of 6 versnellingen. bij morien een vw specialist zijn de bakken een stuk voordeliger.. heeft u nog bewijs dat u al eerder heeft geklaagd over het geluid en zat de auto toen nog wel in de garantie?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Ki
Kim92 - May 13, 2024 om 19:41
Vakantie & reizen
Misleid bij hotel boeking

Misleid bij hotel boeking

Vanavond wilde ik een hotel boeken op Ameland, één overnachting op 28 juni. Mij werd een prijs geboden van €116,50 (dit lijkt overigens een aanbieding te zijn omdat een prijs van €176,50 is doorgehaald). Als ik de boeking wil afronden is de totaal prijs ineens €191,50 geworden zonder dat wordt uitgelegd waar de verhoging van €75 vandaan komt. Kan dit zomaar? Dit is misleidend. 
Ver ... Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer