norbert
door norbert Mar 13, 2005 om 01:39
Auto & vervoer

Voyager

Help, nu met de kou wordt mijn auto van binnen niet warm, een garage (er is geen chryslergarage in de buurt, wel een oude dealer) gooide het op een lekkende koppakking. Vreemd genoeg verlies ik geen koelvloeistof en blijft hij In de radiator en expansievat, op pijl.


Wie heeft soortgelijke ervaring en wat was de oorzaak? oja geen slangen geknikt, ik vermoed luchtbel, maar peil water is hoger als de kachelradiator. Het is een 2,5 liter benzine uitvoering

2868 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

grindweg
door grindweg - Mar 13, 2005 om 09:33
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

een van de mogelijk heden is de thermostaat,maar komt de motor zelf wel op de werk temperatuur dan is de bediening van de kachelkraan defect. wat bij mijn auto is voor gekomen was de water pomp het bleek dat het schoepen rad los zat op het aan drijf asje. controleer aub eerst het voorgaande even en bericht mij even zodat ik u anders verder kan helpen. succes

ka
door karbiet - Jan 8, 2009 om 22:40
1 Antwoorden / 0 Vragen
0

De thermostaat is waarschijnlijk de boosdoener.
De naald van de meter zou tijdens het rijden tegen de 90 graden moeten liggen tijdens het rijden.
Als de naald ver onder de 90 blijft de auto stationair laten lopen, de temperatuur stijgt tot de schakel temperatuur van de elektrische fan bereikt en deze aanslaat.
Warmer mag de motor niet worden op dat ogenblik zou je de auto van binnen hartstikke warm moeten krijgen.
Zit er tussen het rijden en het stationair lopen van de auto veel verschil tussen de binnen temperatuur die je bereiken kunt is de thermostaat defect.
Is er bij het voorgaande geen verschil dan is het de kachel kraan.
Een defecte waterpomp die inwendig niet werkt zou voor een kokende motor zorgen omdat het water niet rond gepompt word naar de radiator en de motor daardoor de temperatuur niet kwijt kan.

Karbiet




grindweg
door grindweg - Jan 9, 2009 om 12:26
2308 Antwoorden / 28 Vragen
0

een reactie voor een probleem uit 2005???? 

norbert
door norbert - Jan 11, 2009 om 01:09
3 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ja heb dat probleem gevonden en het verholpen. Het schijnt dat de kachelslangen van de voyager in een boog naar boven zaten om zich goed te kunnen ontluchten. Een oud gediende van de chrysler garage in Echt wees me erop en goed laten verhitten en na het koken van het water bleek dat juist te moeten zijn wat je niet mag doen maar wel de oplossing was. Het is nu koud maar 2 jaar geleden zat ik in tjechie met veel sneeuw in soortgelijke kou en de kachel deed het perfect. Ik heb hiermee probleemloos nog tot november 2008 gereden, toen was hij op en 210.000 km ouder. helaas geprobeerd een soortgelijke te halen , maar die liet me na een week in de steek.

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer