door potato 12 aug. 2017 om 20:27
Computers & telefonie

Hot spot van smartphone

Ik wil van mijn smartphone een hot spot maken Ik gebruik nu een pre paid kaart met alleen maar beltegoed moet ik nu een andere kaart kopen voor data Ik heb een T.Mobile kaart en een Lebara
alvast bedankt voor het meedenken

465 8 Rapporteer
door tijger1 - 12 aug. 2017 om 20:47
32447 Antwoorden / 15 Vragen
0

En voor welk apparaat wilt u dan een hotspot maken van uw telefoon? Data gebruiken via een prepaid kaart kost nirmaal gesproken goud.

door carola.83 - 12 aug. 2017 om 21:12
11731 Antwoorden / 28 Vragen
1

En wat wil je daarmee bereiken?

Je hebt sowieso een databundel nodig. En daarnaast hangt die mogelijkheid ook nog af van de smartphone die je hebt.

door diumenge - 12 aug. 2017 om 22:05
8905 Antwoorden / 11 Vragen
2

Ja, dan heb je een simkaart met data nodig. Dus of dat laat je er bij zetten op die sim als dat kan, of je koopt een prepaid met data, of je neemt een abonnemnt met data.

door aurora1 - 13 aug. 2017 om 02:11
10878 Antwoorden / 5 Vragen
1

Weet u wel hoeveel dat gaat kosten?
Lees eens hier hoe dat werkt: https://www.simonly.nl/nieuws/wifi-hotspot-maken-van-je-telefoon-hoe-doe-je-dat
Ik zou daar nog maar eens goed over nadenken. Waarom wilt u dat doen?

door potato - 13 aug. 2017 om 09:52
42 Antwoorden / 76 Vragen
0

Hallo allemaal,
Alvast bedankt voor jullie antwoorden Ik ga regelmatig voor 4 weken naar Spanje en neem dan mijn IPad mee .Ik gebruik die daar alleen als ik in een zaak zit waar WiFi is dus tot zo ver geen probleem.Ik vertrouw dat niet helemaal dus inloggen op mijn bankrekening b.v. vind ik altijd griezelig Ik heb een LG smartphone en dacht er aan als ik daar thuis ben die als hot spot te maken om te gebruiken voor dat soort dingen.Dat duurt natuurlijk nooit echt lang dus moet ik als ik dat wil gaan doen hier een data kaartje kopen heb ik dat goed begrepen?

jo
door jorisw 15 aug. 2017 om 21:19
3071 Antwoorden / 1 Vragen

Bij Simyo kan je een SIM only abonnement nemen die je per maand kunt opzeggen. Dus als je weer thuis bent kan je weer gewoon je prepaid sim gebruiken.

door diumenge - 13 aug. 2017 om 10:39
8905 Antwoorden / 11 Vragen
3

Je kan bijvoorbeeld bij Vodafone een gratis datasim voor mobiel internet bestellen. Die zal je dan zelf met een tegoed moeten opladen en voor de zekerheid even controleren of deze ook in Spanje werkt voor dezelfde prijs, neem aan van wel maar weet niet of er voor speciale datasims andere regels gelden. Met € 0,33 per MB is de prijs redelijk hoog, maar als je 'm alleen gebruikt voor internetbankieren zal het gebruik enorm meevallen inderdaad. Wel even die iPad zo instellen dat op dat moment geen updates ofzo worden binnengehaald, neem aan dat dat kan maar weet niet hoe heb zelf geen iPad.

Voor iedereen begint te brullen, Vodafone is een voorbeeld. TS moet zelf uitzoeken wat voor hem/haar het beste is. Een goedkope Spaanse prepaid sim met data kopen is waarschijnlijk ook een goede oplossing. 

P.s. De banken zeggen dat je hun apps veilig kan gebruiken op een openbaar / onbekend wifi netwerk (BRON):

Veilige alternatieven zijn:

  • Gebruik de mobiel bankieren app van je bank op je smartphone of tablet
    Als je gebruikt maakt van openbare wifi dan is mobiel bankieren via de app van je bank een veilig alternatief voor internetbankieren via een internetbrowser op datzelfde wifi-netwerk. 
  • Gebruik 3G of 4G
    Schaf een internetbundel aan via je provider om hoge kosten te voorkomen. Je kunt er dan ook voor kiezen om tijdelijk van je smartphone een hotspot te maken waar je je tablet of computer mee laat verbinden om te kunnen internetbankieren.

door tdmduc - 14 aug. 2017 om 11:28
48 Antwoorden / 0 Vragen
1

Mijn ervaring:

Ik heb een T-Mobile abbonement met volledig internet.

Kost wat meer dan een simpele prepaid maar verlost je ook van een hoop gezeur.

 

Onlangs in juni is alle dataverkeer vrij voor roamingskosten  geworden bij alle providers.

Dit was voor mij ook een droom in de vakantie. 128 Mbit snel internet via mijn eigen hotspot toch films kijken op mijn iPad op mijn appartement in Corsica

waar de huis-WiFi net zo snel was als een 56k modem uit 2001.

Heb ooit T-Mobile gekozen omdat zij destijds het eerste waren met snel 4G(LTE) internet.

Heb er geen spijt van en na 4 providers de afgelopen 15 jaar is T-Mobile voor mij toch de beste gebleken.

 

Overigens is je hotspot(thetering) op je smartphone net zo veilig als je het zelf instelt. Maakt er een serieus wachtwoord bij en dan is het niet zo maar toegankelijk voor ongenode gasten.

Pas ook je SSID aan en  in plaats van "iPhone van Karel" of "me eige Internet" even een serieuze bedenken of eentje die niet uitnodigd op een terras om eens even te gaan hacken. "Policia 035" of "cuerpo de bomberos582" zulen de meesten links laten liggen vermoed ik.

ma
door malhy2 - 15 aug. 2017 om 20:39
217 Antwoorden / 11 Vragen
0

Als je even met T-mobile chat via de site kunnen ze je verder helpen.
Wij (dochter en ik) hebben onbeperkt whatsapp wat inhoud dat je met de laagst mogelijke snelheid onbeperkt internet hebt. Wat wel raar is dat dit niet in het buitenland geld. Wij hadden in het verenigd koninkrijk geen internet en mijn dochter heeft toen voor 11 euro 750MB op haar sim laten zetten (via de telefoon in de UK).
Ik weet niet of dit ook op een alleen bellen sim kan.
zoals gezegd chat even met T-mobile.

Gr Ed

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

pa
pandit - 16 aug. 2017 om 14:16
Vakantie & reizen

Grote vertraging vliegreis door noodlanding. Wat nu?

30 minuten na het opstijgen van schiphol heeft mijn toestel een noodlanding moeten maken in Duitsland wegens het wegvallen van de cabine druk.  Natuurlijk was ik erg blij dat het goed is afgelopen. Helaas heb ik hierdoor mijn aansluiting gemist en heb hierdoor een vertraging opgelopen van ruim 30 uur op een reis die 8 uur zou duren. De maatschappij heeft geregeld dat ik op mijn eindbestemming tere ... Lees meer

Co
Corina0305 - 18 aug. 2017 om 19:12
Computers & telefonie

Oordopjes retourneren

Mijn zoon van 16 heeft bij de mediamarkt oordopjes gekocht. Om ze te kunnen uit proberen heeft hij ze uit de verpakking moeten halen. Ze kosten 25 euro maar de kwaliteit is nog geen 3 euro waard. Nu wou hij deze retourneren, maar de media weigert ze retour te nemen omdat de verpakking open is. Mogen zij dit weigeren? Je kon ze niet uitproberen, dus hij moest de verpakking wel openmaken. 
En s ... Lees meer

ma
majorie85 - 19 aug. 2017 om 00:47
Winkels & webshops

Opgelicht door shop and fly

Geachte 

Ik ben vandaag gebeld door 0857325590,die vrouw praatte aan 1 stuk door,ik wou er tussen komen waar het over ging,ik werd oneschoft genoemd ik kwam er tussen??zegt ze kwaad ik zeg net waar over we bellen,wij worden opdrag gegeven jullie te bellen.vorig jaar aug schijnen wij shop and fly benaderd te hebben akoord zijn te gaan met een abonnement.ik zei nee we zijn gebeld door voo ... Lees meer