tu
door tulpje Aug 2, 2010 om 21:17
Computers & telefonie

Usb kabel bij modem

hallo experts
ik heb bij een vriend internet aangesloten van ziggo met een scientific atlanta epc2203 modem.
bij die modem zit ook een usb kabel geleverd. weet iemand soms waar die voor is? is dat voor internet? mischien rare vraag hoor maar als ik de internetkabel uit de pc haal dan heeft de pc nog gewoon internet en als ik de usb eruit haal dan is de verbinding verbroken. ook hebben we er een router tussen gezet ( sitecom ) maar op de laptop geen internet toegang. de laptop ziet de router wel en is verbonden met de router maar kom niet op internet.
wie weet er een oplossing?

alvast bedankt
groetjes tulpje

1378 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

zi
door ziggowebcare - Aug 7, 2010 om 19:49
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi tulpje,

Wij leveren normaal gesproken geen usb kabels bij kabelmodems. Een usb kabel is in ieder geval niet voor de internetverbinding. Er zit wel een usb uitgang op het modem, maar deze zit als het goed is dicht. Voor internet gebruik je gewoon de bijgeleverde utp (internet)kabel.
Als de laptop de sitecom router wel ziet, is het vaak een kwestie van de apparaten in de juiste volgorde resetten. Eerst haal je het kabelmodem voor ongeveer 10 seconden van het stroom. Als vervolgens het Power, DS, US en Online lampje weer constant branden zonder te knipperen, haal je ook even de sitecom router voor 10 seconden van het stroom.
Mocht je problemen blijven ervaren met de verbinding, kun je contact opnemen met onze Klantenservice op 1200 (gratis vanaf je vaste telefoonaansluiting van Ziggo) of naar 0900-1884 (€ 0,10 per minuut). In plaats daarvan kun je eventueel ook een mail met je klantnummer en een korte uitleg van de situatie sturen naar webteam@office.ziggo.nl.

Met vriendelijke groet,

Julius, Ziggo Webcare

tu
door tulpje - Aug 7, 2010 om 19:58
69 Antwoorden / 53 Vragen
0


beste julius

bedankt voor je reactie
het rare is dus dat er wel een usb kabel in de doos zat.bij de beschrijving die erbij zat stond ook geen usb kabel afgebeeld. alles aangesloten zoals in de beschrijving stond maar geen internet. het internet deed het pas toen ik het modem met de pc verbond via de usb kabel. als ik nu de usb kabel uit het modem haal is de internet verbinding weg.
vind het heel raar allemaal

groetjes tulpje

zi
door ziggowebcare - Aug 7, 2010 om 20:38
6 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vreemd inderdaad. Is het modem recent via Ziggo geleverd? Voor zover ik weet leveren wij de Scientific Atlanta's überhaupt niet meer tegenwoordig. Bij onze modems staat ook standaard de usb poort dicht, maar als ik je goed begrijp is er dus alleen internet via een usb kabel en niet via een gewone utp kabel.
Wellicht is het dan toch beter om het modem om te wisselen. Als je wilt kun je me het klantnummer of postcode en huisnummer sturen naar webteam@office.ziggo.nl. Ik kan dan uitzoeken wat er precies aan de hand is en eventueel het modem laten omwisselen.

Met vriendelijke groet,

Julius, Ziggo Webcare

tu
door tulpje - Aug 7, 2010 om 20:44
69 Antwoorden / 53 Vragen
0

super
ik zal het met die vriend gaan overleggen wat hij wil
het modem is ongeveer 2 maanden geleden geleverd
je hoort nog van me

groetjes tulpje

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

da
dameshoed - May 16, 2024 om 09:59
Huishouden & energie

Aanmaning

Wij hebben een factuur ( fact.nr 123) van Vitens gekregen per mail en zoals wel eens vaker kan gebeuren, "zakt" de mail weg.....en je vergeet te betalen.
Je krijgt een herinnering en je betaalt netjes, met vermelding van het desbetreffende factuurnummer (fact 123) Krijgen we opeens ( via de mail) een aanmaning plús kosten van 17,50 op dezelfde factuur ( fact 123) die reeds betaald was. ... Lees meer

ma
martin60 - May 15, 2024 om 11:53
Vakantie & reizen

Geschil met booking.com

Goedenmorgen
Wij hebben in december en januari een trip gemaakt door Spanje en hierbij meerdere malen via booking.com de hotels en appartementen geregeld want je komt bijna niet om ze heen.
Echter bij het boeken van een appartement en de betaling bleek opeens dat ik toen ik daar voor de deur stond ook nog de eigenaar 300 borg moest gaan betalen en maar moest afwachten of die dan de sleut ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer