bi
door bintangkecil Apr 21, 2010 om 13:35
Computers & telefonie

Xp installeren

Ik ben bezig om mijn reserve pc te installeren met windows xp.Mijn pc heeft geen diskette station het is een hewlett-packard model HP dc5000 SFF.Harde schijf 80 GB.Bij het installeren gaat alles prima tot dat het gekomen is bij windows installeren dan plotseling de mededeling verschijnt onherstelbare fout.Ik mis als in het logboek kijk dat er een paar bestanden niet aanwezig zijn waardoor die niet verder kan gaan met installeren.Wie weet hoe ik dit kan oplossen ben zo'n beetje ten einde raad.Ik zal blij zijn als die weer werkt.Help mij.

1163 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

willclement
door willclement - Apr 21, 2010 om 13:51
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Sowieso wordt er in eerste instantie bij HP workstations een recovery CD meegegeven, mocht deze niet meer in uw bezit zijn dan kun je deze meestal via de HP Site weer bestellen.

HP Site dc5000 SFF

XP is in ieder geval een heel stuk lastiger voor elkaar te krijgen dan haar opvolgers. Wat ook aan te raden is : het gebruiken van een Vista of Win7 cd om zodoende de PC helemaal te formateren, de cd te verwijderen en met XP te installeren.

Laat maar weten wat je bevindingen zijn.


Will

edwardus
door edwardus - Apr 21, 2010 om 14:06
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

Die beschadigde bestanden staan normaliter alleen op foute illegale kopieën ;-)

fr
door fred13 - Apr 21, 2010 om 14:16
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

Waarschijnlijk maakt u gebruik van een foute disk/dvd/cd. Het is inderdaad mogelijk een nieuwe recovery disk te bestellen of gebruik te maken van een XP installatie disk. Indien u gebruik maakt van een XP installatie disk moet u wel de drivers opnieuw installeren (en downloaden). Deze kunt u downloaden op de link zoals aangegeven in de vorige reaktie (Willclement).

Installeren van windows7 of Vista is niet nodig. U kunt een XP installatie opstarten vanaf de CD/DVD. U kunt dan aangeven dat u de oude data op de harddisk wil overschrijven en een nieuwe schone installatie maken. Het serienummer dat gevraagd wordt kunt u van de sticker op de PC nemen (ndien aanwezig)

erik008
door erik008 - Apr 21, 2010 om 14:37
1401 Antwoorden / 25 Vragen
0

Voor HP heb je de eigen HP Windows XP disk nodig.
Het is een van de fabrikanten die hardware in hun systeem hebben waarvan de normale Windows disk geen drivers heeft.
De hardware lijkt een gewone geluidskaart of videokaart maar heeft een HP id die op de gewone Windows disk ontbreekt.

Persoonlijk zou ik op dit systeem geen Vista of 7 op proberen te zetten.
Omdat HP alleen XP en Linux ondersteunt.(i.v.m. drivers)

Compaq is ook zo'n club die eigen drivers heeft...heel lastig als je een kaartje uit een oude pc snoept.

edwardus
door edwardus - Apr 21, 2010 om 14:41
6844 Antwoorden / 14 Vragen
0

@erik008: dit type pc is feitelijk ook een Compaq apparaat uit de Compaq fabriek, maar dan met een HP logo erop geplakt. Je opmerking over exotische drivers klopt dus helemaal.

willclement
door willclement - Apr 21, 2010 om 14:42
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Installeren van Vista of Win7 is inderdaad niet nodig, maar deze twee zijn wel veel stabieler, sneller en handiger dan het XP formattering applicatie :S na het formateren weer met XP installeren als men echt XP wilt :)

Uiteraard zou ik ten alle tijden aanraden om de HP recovery cd te gebruiken, alleen als dit echt niet kan en er is geen lust om te wachten op een nieuwe recovery cd dan is het gewoon belangrijk om de gehele pc ( + de recovery partities ) te formateren, een goede XP sp3 cd in de CD-rom speler te jassen en opnieuw proberen.

Start-Up menu open of direct bij melding ' wilt u dat de computer vanaf cd rom wordt gestart druk op een toets ' op een willekeurige toets drukken. :)


Good Luck

willclement
door willclement - Apr 21, 2010 om 14:48
7 Antwoorden / 1 Vragen
0

Ik heb verscheidene PC ( Laptops & Desktops ) met Vista & Win7 draaien waar ik absoluut geen HP installatie CD voor gebruikt heb.

Heb ongelofelijk veel problemen gehad XP opnieuw te installeren, waar wij direct overgestapt waren om de opvolgende zusters van XP. Precies de zelfde als hierboven. Vaak opgelost met HP recovery CD's maar ook vaak niet.

Finaal afgestapt van de HP recovery CD en gewoon schone installatie met de Drivers van de HP site. Wellicht is het dan wel een handige tip om voorafgaan je de installatie gaat starten de drivers al op een USB stick of Externe HDD downloaden.

Mijn Windows 7 draait perfect en veel sneller dan mn Vista.

gsm
door gsm - Apr 21, 2010 om 16:47
5940 Antwoorden / 47 Vragen
0

Bij het installeren van XP op een HP (Compaq) machine is het aan te raden om in eerste instantie zoveel mogelijk interne apparaten los te koppelen. Het gaat vooral om de kaartlezer/usb station en eventueel een (draadloze) netwerkadapter. Zodra Windows XP is geïnstalleerd, kun je na het laden van alle Windows updates en de nieuwste software/drivers van de HP-website, de losgenomen apparaten weer aansluiten. Gebruik zo nodig in eerste instantie een standaard PCI LAN adapter voor de netwerkverbinding

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

Fr
Fred Mennen - Apr 17, 2024 om 13:07
Geldzaken & recht

Post.NL geeft je geen mogelijkheid om je Post.NL afhaalpunt te wijzigen. Dit wor

Wanneer je een pakket ontvangt via Post.NL kun je alleen je afhaalpunt wijziggen bij de bestelling.
Als ontvanger kun je niet via de Post.NL App en de Klantenservice niet je afhaalpunt van Post.NL bepalen.
Post.NL doet dit voor jou en wel via je postcode.
Als ontvanger kun je dat niet zelf bepalen.
Wel bij het plaatsen van je bestelling bij de verzender.
Je mag dus als ont ... Lees meer