justin34
door justin34 Oct 28, 2010 om 21:33
Geldzaken & recht

Belasting en ex

Krijg vandaag een brief van de belastingdienst dat er per abuis bedragen bedoeld voor mijn ex op mijn rekening gestort zijn en of ik ze terug wil storten binnen twee weken.

Mijn ex en ik zijn in okt 2009 uit elkaar gegaan en hebben in een convenant laten vastleggen dat we vanaf 1 okt de tot dan toe bekende belastingen hoofdelijk zouden verdelen.

Nu hebben we dat dus gedaan en krijg ik van de belastingdienst een brief of ik twee bedragen die in maart 2009 zijn gestort, op onze toen gezamelijke rekening, terug wil storten omdat ze niet voor mij bedoeld waren. Als ik dat niet doe geven ze mijn naam en gegevens aan mijn ex zodat ze dat geld terug kan claimen.

Nu is mijn vraag wat ik hiermee moet. Ga morgen de belastingdienst even bellen, maar we hebben alles netjes vastgelegd en is ook zo door rechtbank vastgelegd. Nu wil mijn ex opeens bedragen terug die aan ons zijn betaald toen we nog samenwoonden en getrouwd waren.

Het vreemde is ook dat ze mij nog steeds een bedrag van 500 euro verschuldigd is omdat ze ervoor had gekozen heel 2009 als niet fiscaal partners te indienen en ik dus 900 euro al terug heb betaald aan door mij teveel gekregen geld en we dat dus via convenant moesten verrekenen.

Wat raden jullie aan? Ik ga belasting morgen bellen, maar ga ook maar eens langs bij juridisch loket.

347 0 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Nieuw op Vraag & Beantwoord

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer