menno0
door menno0 Nov 8, 2011 om 20:25
Geldzaken & recht

Valys taxi via Wmo stopt

Gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zonden een brief aan VALYS TAXI-gebruikers dat vergoeding 750 kms per jaar tegen geringe km vergoeding voor deze gemeenten OPHOUDT TE BESTAAN. Besluit is genomen op basis van Wmo artikel 5 lid 1. Verordening Maatschappelijke ondersteuning Nieuwe Waterweg Noord 2012 art 2 lid1 sub a en sub b; art. 22 aanhef en sub b; art. 23.
Voorts Besluit Maatschappelijjke Ondersteuning Nieuwe Waterweg Noord: artikel 16 lid 2; art. 18 lid1, lid 2 en lid 5 en bestaat uit toekenning van het recht te kunnen reizen met het AANVULLEND openbaar vervoer tegen Wmo-tarief.

Volgens mij is km vergoeding Valys zojuist in de Kamer besproken en van 750 km naar 450 km gesteld.

Alvorens bij de Gemeente beroep aan te tekenen wil ik toetsen of ik het juist heb.
Wie weet hier het fijne van?

1210 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

fi
door fisbel - Nov 9, 2011 om 01:48
851 Antwoorden / 3 Vragen
0

Het standaard km-budget wil de regering in 2012 omlaag brengen van 750 naar 450 kilometer per jaar. Gisteren en vandaag vergaderde de vaste Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport over onder andere de Valys kilometers. Zie: hier

Uiteraard is uw gemeente van deze plannen op de hoogte. De gemeente kan op grond van artikel 5 WMO een voorziening afwijzen op grond van het overschrijden van de door de gemeente vastgestelde inkomensgrens. Lees hier

menno0
door menno0 - Nov 9, 2011 om 03:18
236 Antwoorden / 42 Vragen
0

Bedankt voor de moeite.
Ik heb al jaren een Wmo Valyspas. De aanvraag is tot stand gekomen wegens doorzenden door een arts van GG&GD voor invalidenparkeerplaats. Deze arts vond dat het zo niet kon en zond me door naar Gem. arts voor scootmobiel + vervoerpas. Gem. arts vroeg kopieën van mijn mankementen, bood veel diensten aan waarvan ik (nog) geen gebruik wenste te maken. Dus ik voldeed/voldoe aan dit criterium.

Artikel in Binnenlands Bestuur 8.11.2011 is duidelijk. Gemeenten wordt tot 1.4.2013 de tijd gegeven om te gaan regelen. Staatssecreatris hecht er aan om GOEDE VOORZIENING te handhaven. Bezuinigende rijksoverheid besluit om de kosten te drukken door in 2012 over te gaan van 750 naar 450 km.

Peildatum inkomen ligt altijd 2 jaar eerder. Bij mijn Gemeente kan ik daar niets over vinden. HET KAN ZIJN DAT DEZE IS BIJGESTELD. Gemeente Oudenbosch b.v. publiceert op internet een inkomenslijst met grenzen.
In geval het bij mij de inkomensgrens betreft verwacht ik een gerichte brief. Het (belastbaar?) inkomen zou nu een randgeval kunnen zijn. Mijn inkomen (70jr) veranderde niet meer. Nu was het een soort rondschrijven.
Ik zal notulen van gemeenteraad moeten doorlezen om te zien of ik hier voetjes aan kan geven.

Hanteren Gemeenten onderling andere inkomensgrens wat Wmo betreft?

inekel1953
door inekel1953 - Nov 9, 2011 om 08:18
323 Antwoorden / 2 Vragen
0

Uw laatste vraag "Hanteren Gemeenten onderling andere inkomensgrens wat Wmo betreft?" kan ik beantwoorden met, ja.

Iedere gemeente mag zijn eigen regels handhaven en die kunnen (heel erg) verschillen met andere gemeentes. U kunt hij jurisch loket van uw gemeente vragen naar een afschrift/kopie van de gemeente verordeningen.

Ik wens u veel succes.

M.vr.gr.,
Ineke L

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:04
Huishouden & energie

Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes

Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer