door askey - 03 Jan 2006 om 10:44
Huishouden & energie

Ervaringen met was/droog combinatie?

Vanwege ruimtegebrek overweeg ik de aanschaf van een was/droog combinatie. Heeft iemand ervaring hiermee? Is dit goed? En moet de droger dan met een slang naar buiten? Of hoeft dit niet?

13929 25 Rapporteer

Deze vraag is gesloten. De vraag kan niet meer worden beantwoord.

ve
door verwijderd - 03 Jan 2006 om 11:15
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb geen ervaring met een wasdroogcombinatie. Bij een
wasdroogcombinatie is de droger altijd een condensdroger, dus geen
slang naar buiten. Het droogprogramma bij zo'n combinatie duurt langer
dan bij een aparte opstelling. Daarom gebruiken deze combinaties ook
meer electriciteit.



Is er geen mogelijkheid om de droger op de wasmachine te stapelen? Ik
heb beiden van AEG met een speciaal tussenstukje ertussen op elkaar
staan. Het voordeel is dat ze gelijktijdig kunnen draaien (wel op
aparte stoppen aansluiten), waardoor het wassen en drogen veel sneller
gaat.



Vladja





ve
door verwijderd - 04 Jan 2006 om 20:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Nee ik heb echt een kleine badkamer, dus heb liever alles in 1. Echt niemand ervaring met een combi?

ve
door verwijderd - 04 Jan 2006 om 21:44
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb zelf een Whirlpool, al 4 jaar en ben zeer tevreden. Enige nadeel is dat als je een programma draait dat ook meteen moet drogen je hem maar half kan vullen. Maar ideaal is dat alles klaar is, zeker als je niet veel ruimte hebt voor het drogen. Mijn zus heeft een aparte droger en ik heb niet het idee dat dat sneller gaat hoor

ve
door verwijderd - 05 Jan 2006 om 13:52
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zowiezo geen Indesit nemen want dan komt de was er met een raar luchtje uit na het drogen. Ik ken twee mensen met een indesit wasdroogcombi en beiden hebben er last van...

ve
door verwijderd - 06 Jan 2006 om 22:57
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi Vladja,


Ik zelf heb ook een was/droogcombinatie op mijn zolder staan.
Ben hier onwijs tevreden over. Hij was en droogt goed, niets op aan te merken.
Als ik mijn was gedraaid heb, selecteer ik de dingen die niet in de droger mogen, deze hang ik gewoon op en de rest gaat in de droger.
Ook kan ik instellen dat hij gelijk gaat drogen na het wasprogramma.
Hij doet er netzo lang over als een gewone droger.

Het merk wat wij hebben, al 4 jaar zonder problemen, is AEG Öko Lavamat. Draait op 1600 toeren, met vele opties. Geen slang die naar buiten moet, maar met afvoer (hetzelfde als de wasmachine).

Succes met het zoeken en veel plezier ermee!
Groetjes Mohawk

ve
door verwijderd - 06 Jan 2006 om 22:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Excuses ik bedoel askey en niet Vladja.

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 09:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor alle antwoorden tot zover.


Kent iemand ook het merk Hoover? Heb nu daar mijn oog op laten vallen namelijk.

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 13:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0



sids maart 2003 hebben wij een Miele was/droogcombinatie type WT 945. Aanschaf wegens ruimtegebrek. Voldoet uitstekend. Wast 5 kg, maar droogt echter maar 2,5 kg. Wanneer je met niet mer dan 2-personen bent is dit een zeer goede aanschaf.  Kan na wassen direct drogen, maar dan alleen 2,5 kg vullen. Bijkomend voordeel, geen blazen naar buiten, pompt het water tijdens het drogen af via de afvoer van de wasmachine. Heeft ook nog een stand om pluizen weg te spoelen. Machine is t.o.v. anderen duur maar is aanschaf waard.


 


groet


 


robiny

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 13:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb sinds een jaar een was/droogcombinatie van aeg. Je hebt geen slang voor het drogen nodig. Hij was uitstekend. Door het systeem van drogen met koud water hoef je de ruimte niet te venitileren om koele lucht te laten aanvoeren. In het gebruik leer je het beste hoe je de was kunt drogen. Een volle trommel of veel grote stukken geven geen perfect droog resultaat. De beste ervaring heb ik met het drogen bij lage temperatuur en dus ook langer. Kleine stukken wasgoed geven geen probleem.


 

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 13:54
0 Antwoorden / 0 Vragen
0



Hallo Asky,


De aanschaf van een wasdroogcombinatie zou ik op basis van meer 25 jaar ervaring in witgoedservice beslist afraden. Hiervoor zijn een aantal redenen; 1)een wasdroogcombinatie is technisch gezien erg gecompliceerd en geeft daardoor veel aanleding tot storingen, 2) de droogtemperatuur ligt hoger dan bij een conventionele droger, 3) je moet rekening houden met het feit dat tijdens het drooproces leidingwater wordt gebruikt(ca. 1 liter per minuut) om het droogproces te kunnen laten funktioneren, 4) er kan maximaal een halve belading gedroogd worden bij een max. belading van vijf kilo dus 2,5 kg, 5) het droogproces duurt erg lang door de lage droogcapaiciteit van het droogsysteem, 5) hierdoor meer slijtage en wasgoed krimp ten opzichte ven een conventionele droger, 6)energieverbuik is ten opzichte van een conventionele droger relatief hoog mede door de kleine capaciteit van max. 2,5 kg immers 5 kg drogen is gunstiger dan 2 x 2,5 kg, 7) zijn in aanschaf behoorlijk prijzig, 8) Het wassen en drogen van ??n belading van 5kg duurt dan ook meer dan 5 uur, 1,5 tot 1,9 uur voor het wassen en twee keer  1,5 tot 1,8 uur voor het drogen, 9) Tijdens het drogen kan de wasautomaat niet gebruikt worden.


Advies kijk nog eens goed rond in de woning of er geen andere oplossing is, dit is beter voor je portemonee, het millieu en je wasgoed.


Veel succes,


Henri 1942

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 14:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb sinds 2 jaar een Miele was-droogcombinatie. Hij doet het prima. Het gaat wel langzamer, want 2 machines kun je tegelijk laten draaien en met deze kun je of wassen of drogen. Voor een gezin met 2 personen en beperkte ruimte in de badkamer vind ik het ideaal.

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 15:11
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb ca.14 jaar een Bosch was/droog combinatie gehad en heeft goed gewerkt, gebruikt wel veel water, maar elk voordeel heeft zijn nadeel. Als ik weer ruimtegebrek zou hebben zou ik er opnieuw een kopen.


Voor de goedkoopste: http://www.vergelijk.nl/?pagetype=searchresult&searchwords=was+droog+combinatie&searchlocation=%2F%2F*%2Fnl_NL&x=7&y=11

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 15:36
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ja , ik heb zelf een AEG en ben er super tevreden over  wel zou ik als je er een aanschaft een met een hoog centrevuge toerental kiezen dan is de was nl droger en duurt het drogen niet zo lang dat scheeld weer energie verder is er geen slang nodig maar je moet na het drogen wel de pluizen verwijderen, ik zou niet meer zonder kunnen en je hebt er echt veel gemak van.


Veel sucses met je beslissing


Groeten Rob

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 20:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Ik heb een was-droog combinatie gehad, maar ik heb hem gauw de deur uit gedaan. Het nadeel is dat je moet wachten om weer een was te kunnen doen als de droger klaar is, terwijl je met twee apparaten alles tegelijk kunt doen. Hij is ook duur in het gebruik.

ve
door verwijderd - 09 Jan 2006 om 22:46
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

als je een was droog combi koopt ben je echt de pineut als het app. stuk gaat . toch beter :stapelen! wasmachine onder, droger erbovenop!


er kan er maar 1 tegelijk stuk gaan.


de meeste (condens)drogers hebben de mogelijkheid om een waterafvoerslangetje te monteren en dat kan via een y splitsing op je was m. afvoer.

ve
door verwijderd - 10 Jan 2006 om 08:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Mijn ervaring met een was/droger ineen is erg goed en toen mijn vorige Bosch kapot ging na 14 jaar, heb ik gelijk een nieuwe gekocht en deze heb ik ook alweer vele jaren. Ook als deze het over, hoop ik vele jaren kapot gaat, dan komt er weer een nieuwe Bosch. De opmerking dat je niet gelijk kunt wassen en drogen is natuurlijk wel waar, maar je zult toch eerst een was moeten draaien om te kunnen drogen en dan duurt het maar even langer.


Ik zou niet anders meer willen en heb er heel veel plezier van, ik raad het je dus van harte aan. Een vriendin van mij heeft dezelfde en ook zij heeft er goede ervaringen mee.

ve
door verwijderd - 10 Jan 2006 om 09:28
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Askey,


Wij hebben zelf al een aantal jaren een combinatie en we hebben hier prima ervaringen mee. Het is inderdaad zo dat je niet kunt wassen en drogen tegelijk. Onze oplossing hiervoor is dat we een was die we wassen en drogen 's avonds voor we gaan slapen aanzetten, de volgende ochtend is de was dan klaar en kan je een nieuwe was erin doen. Je hoeft dan dus nergens op te wachten. Een nadeel is wel dat als de machine kapot gaat, je gelijk zowel geen wasmachine als geen droger meer hebt.


Succes met de beslissing!

ve
door verwijderd - 10 Jan 2006 om 10:51
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Je hebt vragen over een was/droogcombinatie. Welnu, wij hebben zo'n combinatie al vanaf 1994 en zijn dik, dik tevreden erover.  Hebben het apparaat laten inbouwen in onze grote keuken en alles gaat door 1 afvoer. Heerlijk, geen slang naar buiten en geen stof in huis. Wel kan ik er maar 2.25 kg. in drogen maar dit is genoeg. Wij hebben een Zanussi built-in, jetsystem turbodry WIJ 1203 gekocht. Hij centrifugeert 1200 toeren/min. en door het bovenstaande jet/turbosysteem is de was goed droog om te drogen. Sukses met je keuze.

ve
door verwijderd - 10 Jan 2006 om 12:37
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Wegens ruimtegebrek heb ik in 2003 een was/droogautomaat aangeschaft: een AEG Lavamat turbo electronic 14810. In het begin was het even wennen, omdat het maximale vulgewicht voor de was 6 kg. is, terwijl het maximale vulgewicht voor het drogen van de bonte was 3 kg. is. Ik heb daar een manier voor gevonden om mee om te gaan. Ik moet er wel bij zeggen dat ik een alleenstaande ben. Met een gezin is slechts 3 kg. drogen wellicht onhandiger. Bij deze droger is er geen slang naar buiten, het water wordt afgevoerd door de afvoerslang van de machine.Ik ben heel tevreden met deze aankoop.

ve
door verwijderd - 10 Jan 2006 om 16:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Niets meer aan toe te voegen.Ik sluit mij helemaal bij Henry aan, ook op basis van jarenlange ervaring in het repareren van witgoedapparaten.Eventueel zou Miele dan nog de beste keus zijn , daar kun je totaal 10Jaar  fabrieksgarantie afsluiten.


gr. Ingo

ve
door verwijderd - 11 Jan 2006 om 09:09
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

HEB ER EEN GEHAD,ECHT EEN VERSCHRIKKELIJK DING!


HET DUURT EEUWIG VOORDAT DE WAS DROOG IS,ALS JE ER EEN KOOPT KRIJG JE GEGARANDEERD SPIJT.


KOOP A.U.B APARTE APPARATEN!!!!

ve
door verwijderd - 12 Jan 2006 om 13:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Bedankt voor alle antwoorden!


Ik ga er nog maar eens goed over nadenken, want de antwoorden lopen nogal uiteen. Maar toch heel erg bedankt voor al het advies.

ve
door verwijderd - 25 Jun 2006 om 00:18
0 Antwoorden / 0 Vragen
0



Hallo Askey,


Koop nooit een wasdroogkombinatie, is een technisch gezien een gecompliceerd apparaat dat erg storingsgevoelig is en regelmatig onderhoud vereist. Drogen is een ondergeschikte functie en kan nimmer vergeleken worden met het droogresultaat van een losse droger. Koop dus liever een wasautomaat en laat daar boven op een droger plaatsen met, en dat is belangrijk, het tussen(koppel)stuk van de fabrikant van deze twee machines. Dit advies is gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring in service voor witgoed.


Denk er ook aan dat de droogtemperaturen van een was/droogkombinatie veel hoger zijn dan van een losse droger, verschil is plus dertig graden. Daarnaast gebruikt een dergelijke kombinatie ook nog water als afkoeling.


DUS NIET KOPEN KIES VOOR LOSSE APPARATEN.


Succes Henri1942

ve
door verwijderd - 17 Jan 2007 om 17:13
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Zeker: jarenlang! Eerst een Thomson, nu een Brandt. Beide zijn bovenladers, dus voor de echt heel klein behuisden, en beide zijn absoluut slecht bevallen. Zaken als de geringe capaciteit (meestal maar 2,5Kg drogen) weet je van tevoren, maar dat de pluizenhuishouding na een paar maanden volledig op hol slaat, daar ben je niet op voorbereid. Op wit wasgoed verzamelen zich donkere pluizen en vice versa: niet alleen na het drogen, maar ook na het wassen. En veel spoelen (wassen zonder wasgoed) helpt nauwelijks iets. Toch zijn we nog niet helemaal genezen: Miele heeft er ook een, een voorlader, en bezweert dat dit probleem bij hen niet optreedt. En het scheelt nog steeds een heel apparaat...

ve
door verwijderd - 17 Jan 2007 om 17:38
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Vraag  van 3 januari 2006

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

ha
hajoni hannie - 04 May 2016 om 15:06
Geldzaken & recht

Financiering

Wij hebben ook een lening bij een bank, niet Interbancaire maar bij Arenda.
Betalen ook al 10 jaar woekerente. Hebben nog geen €2000 afgelost. Moeten zeker nog 10 jaar. (Zegt men) Anders maar extra betalen. Hebben inmiddels een budgetcoach (van de bank) maar het schiet niet op. 
Helpt u daar ook bij. Want interbank is dus niet de enige die deze praktijken uithaalt. Lees meer

ye
yetta - 04 May 2016 om 13:00
Winkels & webshops

Gordijnstof KWANTUM

Bij kwantum gordijnstof gekocht. Bij de bezorging ging al van alles mis en toen ik mijn gordijnen ophing en het licht er achter scheen zag ik dat er heel veel hele grote weeffouten in zaten. Kwantum hierover bericht en wel direct antwoord gekregen met de "oplossingen". OF ik kon mijn geld terug krijgen, OF nieuwe stof OF een korting van 40 euro! Ik ben niet erg blij met deze oplossinge ... Lees meer

hans515 - 04 May 2016 om 13:54
Computers & telefonie

Bij Windows 10, wil ik de vraag naar het wachtwoord verwijderen.

Vraag naar Wachtwoord bij opstarten, verwijderen.

Ik heb Windows 10 en na opnieuw installeren moet ik steeds bij opstarten het wachtwoord invullen. Ik zal wel iets aangeklikt hebben waardoor dit nu is ontstaan,maar ik heb geen idee hoe dit weer te wijzigen.......
Ik had het in W 8 ook al, maar het gaat nu blijkbaar anders!
Ik vind het lastig om steeds weer het ww. in te moeten vullen ... Lees meer