ja
door jan6255 Feb 5, 2006 om 21:24
Huishouden & energie

Hoge rekening

Wij hebben een cv ketel van het merk "Nefit Ecomline HRC 30H". Om narigheid te voorkomen laten wij deze ketel ieder jaar door de firma Klimakon (Lekkerkerk) schoonmaken. In december werden wij geconfronteerd met een defecte ketel, Er werd een gloeiplug vervangen(arbeidsloon €85,-) de monteur wist te vermelden dat ook de boiler vervangen diende te worden., dit is dan ook begin januari gebeurd. Tot onze grote schrik kregen wij een totaalrekening van €1030, euro!! dit voor een dure HR ketel van nog geen 9 jaar oud. de rekening vermeld diverse niet te controleren bedragen. Ik vraag mé af of een dergelijk ketel niet wat langer zonder al te hoge kosten mee zou moeten kunnen? Daarnaast heb ik sterk het idee dat de rekening veel te hoog is (totaal arbeidsloon bijna €300,-!). Gaarne reactie's, vriendelijke groet J van Lienden

835 8 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2006 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Quote : "dit voor een dure HR ketel van nog geen 9 jaar oud."


Na 9 jaar is het wel redelijkerwijs te verwachten dat er iets kapot kan gaan dunkt mij.

ve
door verwijderd - Feb 6, 2006 om 21:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste User, het ging er de vragensteller ook niet om dat er iets stuk was, maar meer die ongelofelijke hoge prijzen die men hem liet betalen.

ve
door verwijderd - Feb 17, 2006 om 17:23
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

"Vreemde"opmerking, zeker gezien het feit dat een nieuwe ketel slechts €300 meer kost! Ondertussen hebben wij een fors bedrag terug mogen ontvangen!!! dit geeft mijns inziens duidelijk aan dat er wel degelijk iets mis was met de rekening. Wat mij betreft onthoudt u zich van dergelijk nietszeggend commentaar, daar worden mensen per defenitie niet mee geholpen!

ve
door verwijderd - Mar 26, 2006 om 15:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik wil u eerst eventjes zeggen dat onder normale omstandigheden een cv-ketel vanaf ong. 10 jaar geld gaat kosten aan onderdelen!


verder zou ik wel eens willen weten waarom de monteur het nodig vond om de boiler te vervangen als u zelf geen klagen heeft over warmwater gebruik. ook de kosten vind ik zeker nogal aan de hoge kant, want een losse boiler kost nooit geen 600 euro.


wat ikzelf zou gaan doen, is een uitgebreide rekening van het bedrijf vragen en dan is er meer uit te halen als dat u nu weet.


zeker als ze geld terug storten zou ik het zeker willen weten wat er nu wel betaald moet worden.


gr uit brabant

ve
door verwijderd - Mar 27, 2006 om 20:04
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

hallo nefit geeft vrij lang garantie op boilers en wat was er niet goed aan? lek of verstopt of wat???? en het vervangen van de Boiler kost ongeveer 1 tot 2 uur werk dus kan nooit zoveel kosten is Uw instalateur wel tevertrouwen??

ve
door verwijderd - Nov 5, 2006 om 22:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Arbeidsloon van 300,- lijkt mij wel wat aan dehoge kant, gerekend met 50,- per uur zal het 6 uur geduurt hebben, wel erg lang.


Of er is een fout gemaakt, of de installateur was een beginner.

ve
door verwijderd - Nov 6, 2006 om 00:06
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Dag jan6255,


Je schrijft: Ondertussen hebben wij een fors bedrag terug mogen ontvangen!!!


Wél een reden om een meer betrouwbare firma te zoeken. Tenzij de eerste rekening een kennelijke (aannemelijke) fout is.


Groeten, read.

ve
door verwijderd - Nov 6, 2006 om 02:40
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Beste Van Lienden,


Voor ca. € 1750,00 hebt u al een nieuwe (kwalitatieve) hr-ketel!


Half mei jl. werd bij mij na zeven jaar een 'voeler' (€ 18,97 ex btw) vervangen, 2 uren arbeidstijd inclusief voorrijkosten à € 36,50 p.u., daar de monteur bij het eerste uur het probleem constateerde, het onderdeel moest bestellen, een week later weer kwam met het onderdeel installeerde en het controleerde. De hr-ketel werkt nog perfect, beter dan daarvoor! Ik heb (nog) geen onderhoudscontract bij Niessink, Capelle aan den IJssel, afgesloten. Met btw was mijn rekening iets boven de honderd Euro. Terwijl ik op zevenhonderd Euro had gerekend.


Een hr-ketel gaat toch tussen de 15 - 20 jaar aan levensduur mee. Het ligt ook aan de hardheid van het (drink)water in uw woonplaats, die mede de levensduur bepalen. Aangezien u in of in de omgeving van Lekkerkerk (gem. Nederlek) 'Krimpenerwaard' woont is de waterhardheid niet hoog.


Ik zou overwegen uw huidige onderhoudscontract op te zeggen en naar een andere over te stappen, zoals Niessink o.a.?


 


 


 


 

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Geboren Amsterdammer
Geboren Amsterdammer - Jan 10, 2024 om 22:32
Winkels & webshops
Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan?

Geachte forumleden,

Ik sjouw al dagen mijn lege flessen van de ene naar de andere supermarkt.....

Zou het kunnen ,dat de supermarkten te veel lege blikjes en plastic flessen krijgen aangeboden en dat zij express de automaten uitzetten omdat ze anders verlies erop lijden?

Kortom : Kunnen de lege flessen automaten de toestroom niet aan? Lees meer

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer