pavoordf
door pavoordf Sep 1, 2013 om 10:58
Huishouden & energie

Prutswerk van Hijmans bouw

Onlangs ben ik er achter gekomen dat Hijmans bouw zo'n 12 jaar terug een wanprestatie heeft geleverd. Juridisch gezien kan ik hier niks meer mee. Hoe zouden jullie hier mee omgaan, behalve gefrustreerd zijn.

In 1994 kopen we een huis bij Hijmans bouw. Na een aantal jaar hebben we lekkage via het platte dak van de erker op de tweede etage. Hijmans laat dit "repareren". Na een jaar hebben we weer lekkage, en zo gaat dat een paar jaar door. Lekkage ontstaat alleen bij extreem weer met een bepaalde windrichting. Uiteindelijk wordt er een nader onderzoek ingesteld en blijkt een loodschort niet goed in de spouw te zitten. Er zal nu echt gerepareerd worden. Bij deze reparatie ontstaat brand op het platte dakje maar dat is volgens Hijmans verder naar behoren opgelost. Lekkage doet zich daarna niet meer voor tot vijf jaar later, de garantieperiode van het garantiefonds is inmiddels voorbij, er lekkage ontstaat op de hoek van de erker, op een andere plaats als de oorspronkelijke lekkage plaatsvond. Er gaat daarna weer een paar jaar voorbij zonder problemen. Ook nu lekt het alleen bij extreem weer en harde wind uit een bepaalde richting. Onlangs iemand bij laten komen om te kijken waar de lekkage vandaan kwam. Ik was er namelijk niet zeker van of het van het dek kwam of aan de voorkant naar binnen kwam. Inspectie op het dak gaf direct duidelijkheid. De laatste reparatie onder verantwoordelijkheid van Hijmans was prutswerk. Bij de brand was een deel van de dakisolatie verdwenen en niet vervangen. Hierdoor was een verzakking in de bitumen ontstaan. Verder zat de rand van bitumen niet ver genoeg naar boven en had men geprobeerd dat met een loodrand en een hoop kit te compenseren. In de hoek was het bitumen niet netjes aangesloten en bij zware regen liep het water over het bitumen naar beneden. Dit lekte soms wel en soms niet de slaapkamer in (het water had kennelijk verschillende mogelijkheden om naar beneden te gaan). De timmerman en dakdekker die het nu hebben opgelost hebben fotoos gemaakt van de situatie die ze aantroffen. Zelf kom ik niet op het dak ivm hoogtevrees.

Wat kan ik doen om van mijn frustratie af te komen?

1273 3 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

tijger1
door tijger1 - Sep 1, 2013 om 11:06
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Is het geen Heijmans?

Een uurtje hard gaan hollen in het bos, af en toe stoppen en Heijmans uitschelden. Dan klaar. Naar huis gaan en blij zijn dat de problemen definitief zijn opgelost.

edrick3
door edrick3 - Sep 1, 2013 om 13:07
27632 Antwoorden / 85 Vragen
0

Hallo pavoordf,

Gelukkig is het opgelost.

Probeer het van je af te zetten; je daar nu nog druk overmaken is alleen maar frustrerend.
Neem een stressballetje.....zen, zen, zen!

Met vr.gr.

dearagain
door dearagain - Sep 1, 2013 om 18:42
2462 Antwoorden / 7 Vragen
0

Onlangs ben ik er achter gekomen dat Hijmans bouw zo'n 12 jaar terug een wanprestatie heeft geleverd. Juridisch gezien kan ik hier niks meer mee. Hoe zouden jullie hier mee omgaan, behalve gefrustreerd zijn.

*waarom denk je dat je juridisch gezien hier niks meer mee kunt?

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Do
Doraf - May 17, 2024 om 04:33
Vakantie & reizen

Wunderland Kalkar onterechte kostem

Mogen personeelskosten  zo worden doorberekend ? Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

JTA
JTA - May 14, 2024 om 12:22
Huishouden & energie

Servicecontract voor warmtepompverwarming kost E 481 pj ???

Waarom is een servicecontract voor een warmtepompverwarming van een appartement zo veel duurder dan dat ik ooit voor een cv-verwarming servicecontract  heb betaald? 
Offerte gekrgen voor een 1 jaar jong nieuw opgeleverd appartement, kosten E 481,00 per jaar !!

Voor cv ketel betaalde ik ca. E 8,00 per maand... ( E 96,00 per jaar)
Is dit een nieuwe melkoe voor installatiebedri ... Lees meer