Te
door Teun van Baren Jan 19, 2023 om 16:50
Huishouden & energie

Rechtsgeldigheid energie tarief

Ik heb een variabel energie contract. De tarieven worden elke 6 maanden herzien. Mijn tarieven vanaf 1-jan-2023 zijn veel lager dan het afgelopen half jaar. Het is meer dan 50% lager geworden en ruim onder het prijsplafond. Ik heb daar half dec 2022 een schriftelijke bevestiging van gehad en ook in mijn overeenkomst die ik op de website kan lezen staan dezelfde tarieven voor mij. Ik hou er rekening mee dat het een fout in hun administratie is en dat ik vanaf juli 2023 de "juiste" tarieven ga betalen. 


 


Wat is mijn rechtspositie als de energieleverancier vóór juli 2023 de tarieven wil corrigeren of in juli het "teveel" betaalde wil terug vorderen?

1213 4 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

Topantwoord

heremietkreeft
door heremietkreeft - Jan 19, 2023 om 17:10
16887 Antwoorden / 202 Vragen
12

Uw rechtspositie is geheel afhankelijk van hergeen in uw overeenkomst is vastgelegd. Bovendien geldt de schriftelijke bevestiging. Indien er inderdaad sprake zou zijn van een fout is mijn vraag, waar zit die fout dan? Mijn advies is afwachten of er t.z.t. inderdaad sprake is van terugvorderen en dan ook in bezwaar gaan omdat dat dan strijdig zou zijn met hetgeen u bent overeengekomen en bevestigd heeft gekregen. Het enige dat dan 'tegen kan zitten'is dat men zich beroept op overmacht en dat kan dan ook 'worden aangevochten'. 
Daarbij ook: op doit moment is er nog geen enkel zicht op de tarieven die in juli a.s. zullen gelden. Op dit moment worden ze relevant lager.

Zo daarr t.z.t. soprake van zou zijn, https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer en zie https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/energie/

Te
door Teun van Baren Jan 19, 2023 om 22:36
1 Antwoorden / 1 Vragen

Bedankt voor uw antwoord en links.

Henk De Zevende
door Henk De Zevende - Jan 19, 2023 om 20:26
2118 Antwoorden / Vragen
0

U houdt rekening met een fout? Doet u dat vooral niet.

Topantwoord

ne
door neodutchio - Jan 19, 2023 om 22:24
5173 Antwoorden / 12 Vragen
10

Eens per 6 maanden aanpassen is een unicum in deze tijd. Per maand of kwartaal komt meer voor. Als u bij een aanbieder zit op op de dagmarkt inkoopt, dan is de prijsdaling te verklaren. Immers liggen de prijzen nu een heel stuk lager.
Als u zwart op wit een overeenkomst hebt die zegt dat prijzen maar eenmaal per 6 maanden aangepast kunnen worden, dan zitten beide partijen daar aan vast.

Te
door Teun van Baren Jan 19, 2023 om 22:43
1 Antwoorden / 1 Vragen

In mijn overeenkomst staat dat elke 6 maanden de tarieven worden aangepast, maar dat de leverancier het tussentijds mag wijzigen en dat ik dan zonder boete mag overstappen.  De afgelopen 1.5 jaar heb ik gewoon elke 6 maanden nieuwe tarieven gekregen. 

De verlaging die ik per januari heb gekregen is zo groot dat ik verwacht dat ze een fout hebben gemaakt. De kale prijs exclusief overheidsheffingen is minder dan de helft van de huidige dagmarkt prijzen. 

 

Te
door Teun van Baren - Jan 24, 2023 om 21:46
1 Antwoorden / 1 Vragen
0

Vandaag, drie weken na het ingaan van de nieuwe overeenkomst met de lage tarieven, zijn zomaar mijn tarieven flink verhoogd  in de App. 

Ik heb na 1-1-2023 geen mail gekregen met de aankondiging van de wijziging. Het lijkt me dat een mail met de overeenkomst in de bijlage leidend is. 

 

In de overeenkomst staat nog "Wanneer de tarieven wijzigen, word je hierover altijd persoonlijk geïnformeerd."

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

anita555
anita555 - May 31, 2024 om 20:46
Vakantie & reizen

Kun je naar Londen als je nog schulden hebt bij een advocaat?

Mijn zoon wil binnenkort alleen een weekendje naar Londen, maar hij heeft nog schulden bij een advocaat. Engeland is geen lid meer van de Europese unie. Kan hij dan alsnog door de douane van Engeland? Lees meer

aj
ajay - May 29, 2024 om 09:27
Huishouden & energie
Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Lekkage bij de buren via onze schoorsteen?

Onze buren hebben lekkage in de nok van hun huis. Volgens hen komt dit water via onze schoorsteen.
Nu heb ik een appje gekregen waarin de buren mij vragen om hier wat aan te laten doen omdat het onze schoorsteen is.
Maar wie is nu verantwoordelijk. Zou de lekkage via mijn schoorsteen kunnen komen? Slecht voegwerk.
Of moeten de buren dit oplossen? Loodslabben van hun dak? Lees meer

Si
Sita B - May 31, 2024 om 20:42
Geldzaken & recht

Mijn ex-man is in 2014 overleden en ik moet nog steeds zijn schuld betalen omdat

Omdat sociale dienst van Den Haag ze dat ik moet betalen. 9 jaar geleden betaalde ik €20 per maand. Daarna hebben ze zelf besloten dat het vedrag van €33,17 per maand moest. En nu heb ik brief van sociale dienst ontvangen dat ik vanaf juni moet €80 per maand moest betalen. 

terwijl niet mijn schuld is waarom moet ik betalen. En hij had recht op bijstand en kreeg zo'n €200 per maand 

Lees meer