fr
door frels Jan 2, 2006 om 16:48
Huishouden & energie

Trede van wenteltrap breekt doormidden.

nog geen anderhalf jaar geleden hebben wij een nieuwe wenteltrap in ons huis laten zetten. afgelopen vrijdag stapte ik door de 4e trede van onderen heen. (en viel) de trede is helemaal stuk. nu blijkt dat er nog 2 treden zijn die gescheurd zijn. verhaal gehaald bij de timmerman, die ons meenam naar de houthandelaar. de houthandelaar vertelde ons dat dat het risico van het hout was. het was niet het beste hout!??


mag een timmerman een trap bouwen van hout dat daar dus eigenlijk niet voor geschikt is?


hoort de timmerman de trap te vervangen, te herstellen?


wat zijn onze rechten?


frels spoelstra (folsgare)

443 2 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

hutch
door hutch - Jan 2, 2006 om 17:24
4515 Antwoorden / 29 Vragen
0

Hoi Frels,


als jij die wenteltrap of alleen maar die treden hebt gekocht bij die timmerman, dan heb jij alleen maar te maken met die timmerman en niet met de houthandelaar.


Jij doet zaken met die timmerman. Waar die timmerman zijn hout vandaan haalt is zijn zaak. Maar ik heb zo het idee dat die timmerman de schuld probeert af te schuiven op de houthandelaar.


Als het een echte timmerman is, zal hij moeten weten wat voor soort hout hij moet gebruiken voor die trap. Mocht jij het met zijn beslissing niet eens zijn bij de offerte, omdat dit houtsoort bijv. te duur is, zal die timmerman jou moeten waarschuwen voor het gebruik van een minder kwalitatief soort hout bij het gebruik er van voor een trap. Die timmerman is toch een vakman, of niet.......?


Volgens het Burgerlijk Wetboek zal hij die trap GOED moeten maken, qua treden, met het juiste houtsoort en op zijn kosten.... Het is toch van de zotte dat je naar 1,5 jaar al door de treden zakt!


Zelfs de gevolgschade van het door die treden zakken, eventueel artskosten, beschadiging schoenen - kleding enz. zal hij moeten vergoeden.


Hij zal alle treden moeten vervangen.


Gr. Hutch

th
door theebukker - Nov 9, 2006 om 22:24
17 Antwoorden / 3 Vragen
0

wat was het eigenlijk voor een houtsoort

Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven bij verzekering

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterk verbaasd, want de fiets heb ik bij levering zelfs in elkaar moeten zetten. Zo nieuw was 'ie. ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer