brynnar
door brynnar Jun 13, 2008 om 13:26
Vakantie & reizen

Brandstoftoeslagen luchtvaart

Zoals iedereen die de media een beetje volgt al heeft opgevangen, de prijs voor een vat olie bereikt bijna elke week weer een nieuw hoogtepunt in Dollars. Dit heeft uiteraard consequenties voor de brandstoftoeslagen.


Ik ben zelf werkzaam in de export en heb dagelijks met mijn vracht te maken met deze toeslagen. Op luchtvracht worden inmiddels brandstoftoeslagen van $ 1,00 - $ 1,10/kg gerekend. Op basis van de huidige wisselkoers zouden wij in Europa ongeveer € 0,70 - € 0,75 per kilo luchtvracht moeten betalen. Maar tot mijn grote verbazing denkt elke luchtvaartmaatschappij dat de koers EUR-USD 1:1 is: men rekent in Euro's exact hetzelfde!


Dat dit negatief is voor onze Europese export, en dus onze economie, hoef ik niet uit te leggen: Europese producten worden nog minder interessant voor het buitenland. Maar ook in de winkel in Nederland zal dit worden doorberekend in de producten die u koopt, terwijl de luchtvaartmaatschappijen zich door valse wisselkoersen verrijken.


Nu lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat luchtvaartmaatschappijen dit truukje niet alleen met de vracht toepassen, maar mogelijk ook bij passagiers. Heeft iemand al eens vergeleken wat de toeslagen zijn als je je tickets buiten Europa gaat bestellen (in Dollars)?


Mvgr - B

647 1 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ca
door carlito - Jun 16, 2008 om 09:14
4 Antwoorden / 0 Vragen
0

De brandstoftoeslag wordt per markt bepaald idd. Zo rekent KLM vanuit NL soms hogere brandstof YR tax dan met vertrek vanuit DUS. Terwijl de vlucht vanuit DUS via AMS gaat. Geen logica...





Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mu
Murp - May 19, 2024 om 15:32
Garantie & verzekeringen

Verkeerd framenummer van (gestolen) fiets doorgegeven

Hoi iedereen,

Helaas is afgelopen week mijn e-bike gestolen, in een fietsenstalling voor medewerkers bij het bedrijf waar ik werkzaam ben.
Ik heb de fiets verzekerd na aankoop.

Na het indienen van de aangifte werd ik gebeld door de politie met de mededeling dat er al een fiets geregistreerd staat als gestolen met het hetzelfde framenummer/merk/type. Sterkverbaasd, want ... Lees meer

Iv
Ivone - May 18, 2024 om 19:07
Huishouden & energie

Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?

Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer

wi
witteke - Mar 5, 2024 om 14:40
Voeding & gezondheid

Extreme tandarts angst

Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry

Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit

Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
... Lees meer