li
door liesbethmal Mar 26, 2014 om 16:28
Voeding & gezondheid

Lich. contact en baby's.

Waarom mogen baby's niet meer iedere dag in bad, men spreekt over "uitdrogen en eigen lichaamsvet" maar dan kun je toch een dr. olie in het badwater doen.
Bestaat er niet zo iets meer als, regelmaat / rust en reinheid of heeft het te maken met de hectiek en de waan van de dag.
Je kunt nl. geen telefoon of e-pet in je hand houden tijden dit fijne moment tussen ouder en kind.
Mensen die verzorgd mogen worden kunnen i.v.m. bezuinigingen niet meer iedere dag onder de douche, over het in bad gaan wordt niet eens meer gesproken, zij worden met geprepareerde washandjes gewassen, gaan we hier ook naar toe met baby's en kinderen.

Ben benieuwd naar de antwoorden,
Oma Liesbeth.

1139 7 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

getty
door getty - Mar 26, 2014 om 16:39
4179 Antwoorden / 10 Vragen
0

Volgens mij is er geen wet die het verbied dat u uw baby elke dag in bad doet. Wat u met de adviezen van bv het consultatiebureau en anderen doet is ter uwer eigen keuze.

tenormin
door tenormin - Mar 26, 2014 om 16:49
16845 Antwoorden / 108 Vragen
0

Nee hoor, oma Liesbeth, badder maar heerlijk weg met uw kleinkind. De baby inzepen is niet nodig maar dat weet u als oma ook wel, toch. En over de verzorging van ouderen ga ik maar niet in, grrrr......Heel veel heerlijke momenten met uw kleinkind (in en uit bad) gewenst.

li
door liesbethmal - Mar 26, 2014 om 23:23
45 Antwoorden / 55 Vragen
0

Het is natuurlijk geen wet maar volgens wat mij verteld wordt een advies van de kraamverzorging naar de ouders.

Liesbeth.

tijger1
door tijger1 - Mar 26, 2014 om 23:35
42060 Antwoorden / 21 Vragen
0

Lekker laten kletsen. Laten de ouders maar zelf doen waar ze zin in hebben. Zeep is uiteraard bij een baby helemaal niet nodig, maar lekker badderen kan helemaal geen kwaad.

Allemaal fratsen om interessant te doen.

aurora1
door aurora1 - Mar 27, 2014 om 00:21
15645 Antwoorden / 6 Vragen
0

Op internet kwam ik o.a. klik hier en klik hier tegen.

tenormin
door tenormin - Mar 27, 2014 om 00:45
16845 Antwoorden / 108 Vragen
0

Leuke verwijzing, aurora1. Maar ik heb mijn kinderen altijd iedere dag gebadderd. Had bij eerste reactie al geschreven: geen zeep gebruiken maar voor de rest: ze vinden het heerlijk, beide partijen ;-). En natuurlijk niet lang laten weken maar lekker afspoelen; niks mis mee. Heb niet van Liesbeth gelezen dat baby huidproblemen heeft, dus niks aan het handje. De mijne (en miljoenen andere baby's) zijn toch groot gegroeid, zogezegd.

jolijn nr.2
door jolijn nr.2 - Mar 27, 2014 om 18:10
355 Antwoorden / 1 Vragen
0

[quote=liesbethmal schreef op woensdag 26 mrt 2014, 16:28]Waarom mogen baby's niet meer iedere dag in bad, men spreekt over "uitdrogen en eigen lichaamsvet" maar dan kun je toch een dr. olie in het badwater doen.
Bestaat er niet zo iets meer als, regelmaat / rust en reinheid of heeft het te maken met de hectiek en de waan van de dag.
Je kunt nl. geen telefoon of e-pet in je hand houden tijden dit fijne moment tussen ouder en kind.
Mensen die verzorgd mogen worden kunnen i.v.m. bezuinigingen niet meer iedere dag onder de douche, over het in bad gaan wordt niet eens meer gesproken, zij worden met geprepareerde washandjes gewassen, gaan we hier ook naar toe met baby's en kinderen.

Ben benieuwd naar de antwoorden,
Oma Liesbeth.


Ik denk niet dat er sprake is van 'niet meer mogen', maar gewoon: in principe niet elke dag nodig.
Wat de rust/reinheid/regelmaat hiermee te maken heeft snap ik niet. Regelmaat is niet: elke dag in bad.
Er zijn zoveel fijne momenten tussen ouder en kind(baby) het niet elke dag in bad doen, hoeft daar geen invloed op te hebben.
Het is de laatste jaren gebruikelijk geworden om elke dag te douchen, nodig is het niet.
Ook zal niet iedereen het even prettig vinden.
Oudere mensen zijn doorgaans van huis/vroeger uit al helemaal niet gewend om elke dag te douchen of in bad te gaan; en hebben dat zo doorgezet naar het verzorgingstehuis. Dat is niet (alleen) een kwestie van bezuiniging, maar ook iets wat mensen zelf willen.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

DS
DS1992 - May 12, 2024 om 00:34
Winkels & webshops

Mag albert heijn de prijs van een bestelling zomaar verhogen?

Onlangs heb ik iets besteld bij albert heijn. Het ging om een voorraad bier voor een festival. De totale prijs was €294,30. Dit bedrag heb ik geaccepteerd.  toen kwamen er nog bezorg kosten bij(logisch natuurlijk) deze bezorgkosten waren €5,70, wat het totaal bracht op €300,-

Na bevestiging stond er in de app dat het te betalen bedrag bij bezorging €300,- was. En dat bleef er ... Lees meer

Gr
Grekoki - May 3, 2024 om 09:47
Computers & telefonie

Welke smartfone maakt mooie foto's?

Ik heb mijn Huawei-telefoon in de trein laten liggen en helaas door niemand "gevonden". Moet dus nieuwe telefoon,gebruik hem het meest om foto's te maken,liefst Natuurfoto's en zo kleurgetrouw mogelijk en was tevreden met mijn Huawei.Denk nu aan Samsung,mijn zus kocht de Samsung A53 5G en gebruikt hem ook het meest het meest om "mooie"foto's te maken en nu zijn de kleuren veel te BLAUW!!! Dus als ... Lees meer

d_
d_dejong - May 10, 2024 om 14:38
Geldzaken & recht

Inning extra bedrag boven op contributie (voetbalvereniging)

Onlangs is er gemeld dat de energiekosten van onze club hoger zijn uitgevallen dan verwacht. Als gevolg hiervan is er naar alle leden een extra rekening gestuurd, bovenop de reguliere contributie, om deze kosten te dekken. Daarnaast is er gedreigd met een spelersblokkade indien deze extra kosten niet worden voldaan. Aan het begin van het seizoen ben ik akkoord gegaan met een verhoging van de cont ... Lees meer