ja
door jacbigboss Sep 15, 2007 om 13:47
Voeding & gezondheid

Recept van roggenbroodpap

het gaat om een oud duitsrecept denk ik mijn moeder maakte dat vroeger  maar ze is helaas vroeg overleden zodat bij ons in de familie  het recept verloren is gegaan !!!   het is een roggenbrood gemaakt van zwartroggenbrood  met rozijnen en melk   ik weet nog dat het een dag moest weken  op de kachel  maar de rest is helaas verloren gegaan dus  en mijn moeder kwam uit duitsland uit duisburg dus als er mij iemand aan het recept kan helpen  heeeeeeeeeeeel graag ?????

1948 9 Rapporteer

Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. Let op! Gesloten topics hebben een archieffunctie. De vragen sluiten mogelijk niet meer aan bij de huidige situatie en kunnen gedateerde informatie bevatten.

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 14:20
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Probeer en experimenteer met het volgende oude recept. Rogge bij voorkeur halen bij de molenaar.


Uit een oud kookboek:


3 dl heet water / 4 eetlepels stroop / 20 gr zout / ong. 1kg [grof]gemalen ROGGE.


Water [met stroop] en zout warm laten worden, de rogge toevoegen en alles dooreen kneden tot het deeg gelijkmatig vochtig is. Een bus of pan invetten. Het "deeg" hierin doen, dichtdekken met een doek en "au bain marie" gaarkoken. Duurt ong. 4 á 5 uren. Test op gaarheid met een breinaald, even prikken geen klef aanhangsel dan is het gaar. "te" lang koken is niet erg! Brood uit de bus of pan nemen en laten opdrogen c.q. afkoelen. Doe de rozijnen of andere ingredienten [appel / peer bv] er tijdens het kneden bij. Smaakt heerlijk.


Smakelijk eten, Poltol

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 15:22
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Poltol,


Dit lijkt me meer een recept om zelf roggebrood te maken, en neit voor roggebroodpap.


Ik heb gegoogled en ik kom nergens op uit dat dat eht een soort karnemelksepap moet zijn, of gortepap waarbij de karnemelk vervangen is voor gewone melk of de gort voor roggebrood.


En anders is het waarschijnlijk gewone broodpap die men maakte van melk en oud wittebrood, maar omdat wittebrood "rijkeluisbrood was" is het wittebrood zonder korstjes vervangen voor roggebrood. En waar wittebroodpap snel  klaar is omdat het wittebrood erg snel ontbindt in de warme melk, zal roggebrood daar aanzienlijk langer voor nodig hebben.Vandaar waarschijnlijk het langen "trekken" op de verwarming.


Succes jacbigboss, probeer gewoon eens wat "witte" broodpap varianten uit, te vinden in alle grote kookboeken.


Linda

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 15:45
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

@Linda,


Je kan gelijk hebben. Lijkt me trouwens geen verkeerd voorstel. De keus is aan de vragende partij. Wij horen het wel.


Fijn weekend, Poltol

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 15:47
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

nee het is een soort desert pap  van texteur  lijkt het op havermoutsepap maar dan  wat zoeter ik denk door de rozijnen   en het bereiden daarvan was een langdurig  proces dat is wat ik mij er nog van kan herineren

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 15:55
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

ik zal het eens gaan proberen

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 15:58
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hallo,


Probeer het eens uit en laat hier, bij deze vraag, nog eens weten of het lekker was. Je vraag kan je terugvinden via mijn pagina.


Eet smakelijk, Poltol

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 16:03
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Hoi,


in broodpap gaat , volgens het standaard recept, oud witebroood (200 gram), suiker (60 gram), melk (1 liter) en ROZIJNEN (80 gram).


Vervang het wittebrood door roggebrood en probeer het eens uit zou ik zeggen.


Linda

ve
door verwijderd - Sep 15, 2007 om 16:53
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Poltol


dat recept staat ook in het haagse kookboek maar is niet om pap maar om roggebrood temaken.


Bij google "roggebroodpap"kwam ik op een site van arke.eu, en zou het een  recept uit letland zijn.

ve
door verwijderd - Apr 26, 2008 om 13:24
0 Antwoorden / 0 Vragen
0

Als kind in Denemarken kreeg ik ook vaak roggebroodpap. Oud roggebrood werd een nacht in water en een flesje maltbier geweekt. Daarna gekookt en op smaak gebracht met suiker. Werd opgediend met melk of room. Tegenwoordig worden er allerlei smaakstoffen toegevoegd, zoals vanille, sinaasappelsap/schril of kaneel. Maar daar deed mijn oude moeder niet aan mee.


Terug naar de vraag

Nieuw op Vraag & Beantwoord

Mikske10
Mikske10 - May 15, 2024 om 16:07
Winkels & webshops

Webwinkel

Ik heb dinsdag 7 mei 2024 een tafellamp besteld.
Ik heb een bevestigingsmail van Bol.Com ontvangen.
De lamp zou de dag erna, maar uiterlijk 10 mei bezorgd worden.

Nu blijkt na diverse keren bellen met Bol.com., dat er iets fout is gegaan bij het verzenden. 
Bol.com belde mij hierover terug en ze konden niks anders dan mijn bestelling annuleren en dan zou ik de lamp g ... Lees meer

wi
witteke - May 16, 2024 om 12:47
Geldzaken & recht

Sns 2008 afschrift

Mijn stiefmoeder is overleden
En nu beginnen dus de problemen,ik heb een hele lieve stiefzus trouwens
Mijn vader is sinds 2008 dood
En om een heel lang verhaal kort te maken,mijn erfdeel gaat over wat er op 2008 op de rekening van mijn vader en zijn vrouw stond op het moment van overlijden,volgens hun testamenten
Dat moet nu dus verrekend worden

En we gaan er echt ge ... Lees meer

Fr
Fred Mennen - Apr 17, 2024 om 13:07
Geldzaken & recht

Post.NL geeft je geen mogelijkheid om je Post.NL afhaalpunt te wijzigen. Dit wor

Wanneer je een pakket ontvangt via Post.NL kun je alleen je afhaalpunt wijziggen bij de bestelling.
Als ontvanger kun je niet via de Post.NL App en de Klantenservice niet je afhaalpunt van Post.NL bepalen.
Post.NL doet dit voor jou en wel via je postcode.
Als ontvanger kun je dat niet zelf bepalen.
Wel bij het plaatsen van je bestelling bij de verzender.
Je mag dus als ont ... Lees meer