Afgepakt vlees van de supermarkt
zou graag willen weten of je het vlees wat in verpakkingen zit voor het braden moet wassen???
Bij Gehakt kan het niet en de anderen vleessorten???
Ik krijg verschillende antwoorden hierop, de een zegd wel wassen -alles, de ander zegd is niet nodig ----wat is het nu wel of niet ???--- weet het iemand
Ik spoel schnitzels bijvoorbeeld altijd af onder de kraan, en dep ze daarna droog met keukenpapier. Zo geleerd van mijn moeder denk ik....
Ik heb er nooit bij stil gestaan en dan ook nooit overwogen afgepakt vlees voor het bereiden te wassen. Maar mijn licht op foodinfo.nl opgestoken hebbende lees ik dat dit wassen van vlees niet echt aangeraden wordt.
Doe het eens op zijn Surinaams!
Plakken vlees eerst wassen met azijn!
En waarom azijn zult u vragen?
Het zure van de azijn maakt het vlees malser.
Ditzelfde doet u dan ook met kip (vlees of hele kip).
Uiteraard is dat bij gepaneerde schnitzels en gehakt niet bruikbaar.
Voor een begin van het marineren van dat soort vlees gebruik ik persoonlijk vaak olie,azijn en suiker (met daarna het verder kruiden naar de waan van de dag zoals sambal+ketjap+ knoflook o.i.d.
Dit geleerd van het boekje Sranang ,moksie patoe.
Eet ze!
De Vrije Vogel
Ik spoel ze wel eerst snel onder de kraan door. Vooral vlees met bot, zoals karbonaadjes. Deze worden machinaal in plakjes gesneden, dus kunnen er nog restjes bottenzaagsel achterblijven.
Spoelen hoeft niet per se, bij het koken gaan de bacterieën sowieso dood.
Ik doe het niet, door het wassen van vlees spoel je nl. ook een deel van de vleessappen weg. Gewoon het vlees voor het bakken of braden droogdeppen met keukenpapier, zodat er tijdens de bereiding een mooi bruin korstje ontstaat. Vochtig vlees krijgt geen bruin korstje en bovendien wordt het vlees eerder gekookt dan gebakken. Bovendien, zoals naitsoezn ook al aangaf, worden eventuele bacteriën vanzelf gedood door verhitting.
Beste Samia.
Het vlees van de supermarkt zit vol met vervuilende E-stoffen, kijk even op de onderkant en lees het etiket, wassen heeft geen zin en verhitten om bacteriën te doden is ook onzin, de toxines blijven achter. Beter gewoon vers vlees kopen bij een biologische slager of boer en omdat dat een beetje duurder is kunt u beter wat minder vlees eten dat gezond is, dan komt de prijs toch hetzelfde uit.
De bacteriën op gewoon vers biologisch vlees en antibioticavrij vlees heeft de normale proporties waar wij niet ziek van worden, van supermarktvlees waar we niet van weten waar het vandaan komt, welke conservering het onderging en hoe oud het is, is het aan te nemen dat er grote gevaren aan kleven.
groet, Ad.
Ik was alleen alle soorten kip, van filet (niet voor de boterham, hoor), poten en alles wat daarbij hoort. Goed afdrogen met papier en zorgen dat de kip met niets anders in aanraking komt; dat moet je dan goed heet wassen. Ook als je met je vingers via kip de kraan openzet de kraan schoonmaken. Ik zie me niet een heerlijk mals biefstukje wassen, zonde van het geld en het vlees.
[quote=avangestel schreef op vrijdag 21 okt 2011, 13:53]Beste Samia.
Het vlees van de supermarkt zit vol met vervuilende E-stoffen, kijk even op de onderkant en lees het etiket, wassen heeft geen zin en verhitten om bacteriën te doden is ook onzin, de toxines blijven achter. Beter gewoon vers vlees kopen bij een biologische slager of boer en omdat dat een beetje duurder is kunt u beter wat minder vlees eten dat gezond is, dan komt de prijs toch hetzelfde uit.
De bacteriën op gewoon vers biologisch vlees en antibioticavrij vlees heeft de normale proporties waar wij niet ziek van worden, van supermarktvlees waar we niet van weten waar het vandaan komt, welke conservering het onderging en hoe oud het is, is het aan te nemen dat er grote gevaren aan kleven.
groet, Ad. Aha, dus u gaat er vanuit dat vlees van biologische afkomst goed is, en omdat u niet weet waar het supermarktvlees vandaan komt (etc.) gaat u er vanuit dat het slecht is? Beetje rare aannames, zijn die ook door onderzoek gestaaft?
Nieuw op Vraag & Beantwoord
Hoeveel dopjes Formil Rood gebruiken per wasbeurt?
Het flacon Formil zegt voor 42 wasbeurten inhoud te hebben, maar hoeveel gebruik je per wasbeurt? Lees meer
Extreme tandarts angst
Deze keer eens niet een vraag waar ik zelf mee te maken heb,maar voor een buurvrouw,die nauwelijks kan lezen en schrijven,sorry
Ze heeft extreme tandarts angst,wat ook is vastgesteld
En ze heeft zich laten vertellen dat in bepaalde gevallen de narcose bij de tandarts in de basisverzekering zit
Voor ze dit doet,wil ik dit zeker weten voor haar
Wat ik vind is
...
Lees meer
Hoeveel vloeibaar wasmiddel gebruiken dopjes
Hoeveel fijne was per dopje van het flacon te gebruiken? Lees meer
Populair in Winkels & Webshops
Ervaring met <a href="//dresslily.com" target="_blank">www.dresslily.com</a>
Op Facebook verschijnt regelmatig een advertentie van Dresslily.com met aanbiedingen van belachelijk goedkope shirts, tops enz. Ik heb een aantal artikelen besteld en mijn argwaan ontstond toen ik via de mail de mededeling kreeg: hassan@gmail.com heeft uw betaling ontvangen. Het duurde weken voordat ik bericht kreeg dat DHL pakketje zou bezorgen MAAR dat ik nog wel even BTW en invoerrechten moest ... Lees meer
Wie is stichting foundation docdata
Er wordt geld van mijn rekening afgeschreven en ik ken dit bedrijf niet. Lees meer
Wolfgang Tools liegt! Wat te doen?
Wolfgang Tools, welke producten aanbiedt via bol.com en dagaanbieding sites zoals koopjedeal liegt dat het barst.
Het dochterbedrijf van Mascot-online, wat ook niet fris is claimt professionele producten aan te bieden van Duitse makelaardij.
De producten zijn niet professioneel (kun je natuurlijk over twisten) maar ZEKER NIET van Duitse makelaardij.
Het gaat hier om Chinese pr
...
Lees meer