Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 04-06-2016 14:11:06
Geldzaken & Recht

Bkr registratie verwijderen?

Als uw vriendin haar rekeningen had betaald én op tijd was er vast geen bkr registratie geweest.... sterker nog: er had dan geen schuldhulpverlening gevraagd hoeven worden "die zijn doel voorbij schiet".
hoe iemand "buiten zijn schuld om" vele soorten rekeningen alsmaar niet betaalt is mij een raadsel en ook dat er 2 jaren nodig waren om die alsnog te betalen. u meldt ook dat de zus van uw vriendin of dat u had kunnen helpen, waarom dan niet die rekeningen voor haar betaald en/of haar daarvoor het benodigde geld geleend?
"enorme gevolgen" en "gedupeerd zijn" is natuurlijk onzin, evenals dat "iedereen er baat bij heeft" als u kunt kopen.
in uw andere topic over hetzelfde wordt u geadviseerd om in 1 van uw beide woningen te gaan samenwonen. dan is er ook geen huursubsidie van de belastingbetaler meer nodig én komt een sociale huurwoning vrij. of u kunt samen een grotere woning huren.
u kunt dan met ook nog gedeelde kosten gaan sparen om het noodzakelijke spaargeld bijeen te krijgen om een huis te kunnen kopen. u zegt immers ook dat u beide genoeg verdient (inclusief huursubsidie?) om een hypotheek te kunnen betalen  sparen zal dan eenvoudig moeten zijn, vooral als u bespaart waar u kunt besparen, de tering naar de nering zet etc.
ik vind uw toon nogal verwerpelijk tegen reageerders die moeite doen en de tijd nemen om u van de juiste informatie te voorzien, maar die kennelijk niet melden wat u wilt horen. het is ook niet verstandig om dat te doen als u om advies vraagt. u bent alsmaar commentaar aan het geven, aan het chatten, maar dit is de rubriek vraag en beantwoord en u heeft ruimschoots antwoorden op uw 2 topics over hetzelfde gekregen.
inderdaad was het handiger en verstandiger geweest om dit verhaal onder uw verhaal van begin mei te plaatsen.
de vraag met reacties van begin mei is hier te lezen: https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/hypotheek-met-bkr-registratie?id=584116