Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 25-08-2016 00:07:14
Geldzaken & Recht

Huis erven van alleenstaande die we verzorgen

https://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/geldzaken-recht/mag-iemand-zichzelf-als-erfgenaam-benoemen
en zo zijn er nogal wat mensen die dit pad bewandelen en zichzelf nogal "hulpvaardig" vinden en vinden dat ze recht op andermans eigendommen hebben. 
@tijger1 noemde al de zaak over de verpleger van de haagsche service flat via google te vinden onder moord in haagsche serviceflat, en mij schoot o.a. nog de zaak over weduwe wittenberg te binnen. op de website van peter de vries was mogelijk nog wel meer van dit genre te vinden geweest (ik meen me nog wel iets te herinneren). 
waarom is het "zo moeilijk" ("lastig") om geen geschenken te accepteren van mensen (ouderen, zieken)  die in een afhankelijke positie verkeren en "o zo graag" geschenken, iets extra's willen geven? u draait de zaken om, u/uw vrouw willen o zo graag geschenken en iets extra's aannemen, en erven van afhankelijke mensen, en brengen het alsof die ouderen/zieken daarmee een plezier gedaan wordt.
helaas ken ik meer mensen die zo redeneren als u doet. "zielige oude mensen" die een plezier gedaan zou worden door geschenken te accepteren of van ze te erven, "want we doen zoveel voor ze", "net een zoon/dochter" zijn? wat een flauwekul. mensen die eerlijk en niet hebberig zijn laten zulke zaken niet eens ter sprake komen. helaas weten hebberigen het altijd op geschenken en erven te brengen bij deze categorie ouderen/zieken, en/of dat ze wel de boekhouding willen doen.

u kwam hier met uw vraag om te vernemen of de wet niet omzeild kon worden ten voordele van u, heel simpel.