Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
fera - 12-11-2005 16:12:15
Garantie & Verzekeringen

hoe stellen we de rechtsbijstandverzekeraar aansprakelijk

vorig jaar zomer hebben wij een woning gekocht met verborgen gebreken.om deze reden hebben wij vorig jaar oktober onze rechtsbijstand ingeschakeld en alle adviezen opgevolgd die zij ons toen hebben gegeven.


in eerste instantie zelf een ingebrekestelling aangetekend naar de tegenpartij versturen. keuringsrapporten en offertes laten maken en deze direct opgestuurd naar de das. zodat deze alle benodigde gegevens had voor een juridische zaak.


alhoewel wij juridisch sterk dachten te staan blijkt de tegenpartij door de das in december op een niet juridisch correcte manier in gebreke gesteld te zijn.dat bleek pas op de rechtszitting welke onlangs, bijna een jaar later, via een extern toegewezen advocaat plaatsvond.


door deze juridische blunder van de das kan de rechtbank de zaak niet ontvankelijk verklaren. hierdoor komt de tegenpartij die nooit op aangetekende brieven etc. heeft gereageerd, en zich van de domme houdt waarschijnlijk onder een forse schadeclaim uit.


opnieuw de tegenpartij aansprakelijk stellen kan niet omdat de wettelijke termijn daarvoor inmiddels is verstreken.onze advocaat heeft nog een kleine kans om de zaak ten goede te keren maar de kans op een goede afloop is niet zo groot en hangt af van de rechter die in december de zaak nader zal beoordelen.


een klacht indienen en schadevergoeding eisen bij de klachtencommissie heeft waarschijnlijk weinig zin omdat de uitspraken van deze commissie niet bindend zijn en het belang te groot is.


heeft iemand ervaring of adviezen omtrent deze zaak zodat we later niet te horen krijgen dat we te laat, of verkeerde actie hebben ondernomen inzake aansprakelijkheid richting de das.


alvast hartelijk dank