Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

da
dalton13 - 02-11-2007 11:16:35
Garantie & Verzekeringen

Uitvaartverzekering in natura

mijn ouders hebben in een ver verleden de "laatste wens polis" bij de http://www.facultatieve-verzekeringen.nl/ afgesloten. deze verzekering gaat er prat op de kosten van de geleverde diensten te vergoeden ipv een bedrag uit te keren aan de nabestaanden. dat leek toen erg handig.


wat blijkt?


de maatschappij vergoed na het recente overlijden van mijn vader ongeveer de helft van de kosten, terwijl de uitvaart niet meer diensten omvatte dan in de polisvoorwaarden staat aangegeven.


daarbij komt dat artikel 5 van de algemene voorwaarden, die golden op het moment van afsluiten, luidt:


de facultatieve zal bij de aanvang van elk verzekeringsjaar, voor het eerste een jaar na de ingangsdatum van de verzekering, de maximaal te vergoeden kosten van het verzekerd dienstenpakket verhogen, ongeacht de gezondheidstoestand van verzekerde op de aanpassingsdatum, met een percentage waarmee het gemiddelde bedrag aan uitvaartkosten in het voorafgaande kalenderjaar is gestegen. van een zodanige verhoging wordt jaarlijks mededeling gedaan. voor premiebetalende verzekeringen wordt op de aanpassingsdatum de premie verhoogd met een bedrag waarvoor de stijging van de maximaal te vergoeden kosten van het verzekerd dienstenpakket kan worden verzekerd, uitgaande van het op dat moment geldende tarief.


ik kan hieruit niets anders concluderen dan dat de maatschappij geen jaarlijkse aanpassing heeft gedaan en in gebreke is gebleven. ik zie wel dat de huidige algemene voorwaarden er totaal anders uitzien, hiervan is echter geen mededeling gedaan.


conclusie: opgelicht


wat adviseert u mij?