Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ri
rissiejjj - 01-11-2010 11:24:45
Geldzaken & Recht

Oudere ketel dan gezegd in koopwoning

Hallo,
ik had even een vraag.
wij hebben in juni dit jaar een woning gekocht.
zowel op funda als in het koopcontract stond vermeld dat er een ketel aanwezig is van 2008.
nadat wij een service pakket af wilden sluiten voor de ketel kregen wij van de controleur te horen dat dit geen ketel van 2008 betreft maar van 2004. heel erg vervelend natuurlijk, want na een leeftijd van 5 jaar word het bedrag ook hoger voor het service pakket.
aangezien de woning een ex-huurwoning betreft hebben wij ook de verhuurder gebeld met onze vraag of dit kon kloppen. ook door hen werd ons verteld dat het inderdaad een ketel betreft van bouwjaar 2004 en hij is begin 2005 geplaatst.

wat kunnen wij hier verder mee?

het is niet alleen erg vervelend dat de kosten voor het service pakket hoger worden, maar ook is bij de controle al een mankement vastgesteld die gerepareerd is.

daarbij was bij het bezichtigen van de woning (voor de koop) ons opgevallen dat de druk erg laag was op de ketel. dit hebben wij natuurlijk bij de makelaar geƫist dat dit nagekeken en eventueel hersteld zou worden. tijdens de koop was dan ook de druk perfect op peil. nu nadat wij hier al een tijdje wonen viel het mijn moeder (de koper) op dat er op een leiding van de verwarming boven plakband zat. nadat dit eraf gehaald was bleek er een lek te zitten, en ook nu stroomde de ketel leeg. dit is inmiddels gerepareerd door mijn broer, maar wel veel waterschade op het laminaat.
dit plakband heeft er dus al gezeten voordat de koop gesloten werd, dus dit betrof ook al een mankement.

valt hier nog iets te verhalen op de makelaar of kan dit alleen verhaald worden via verzekering?
veel vragen, maar ik hoop dat er een duidelijk antwoord op is.