Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pegasuss - 21-09-2012 11:37:42
Huishouden & Energie

Hoe te handelen, eerste dubbelglas erin of eerst kozijenen repareren

Beste kassa-vara forumleden,

ik heb een appartement, hier is besloten om de achterzijde opnieuw te gaan schilderen en de kozijnen te repareren. ik en vele met mij hebben nogal veel last van houtrot. ook heb ik last van kieren van meer dan 1 cm waardoor het tocht. nu heb ik daar handdoeken met tape voor gehangen.

ze hebben een bedrijf aangesteld die naast het repareren en schilderen van de kozijnen aanbiedt om dubbel glas te plaatsen. ik heb offerte van dit bedrijf met andere vergeleken en nu blijkt dat hij veel duurder is met het glas dan de andere bedrijven.

tijdens de vergadering heb ik dan ook aangegeven dat ik hoogstwaarschijnlijk dan ergens anders dubbel glas wil laten plaatsen. maar mijn vraag is zou je dit dan vooraf doen of achteraf?
want stel dat ik dat vooraf zou doen en diegene die het glas wil komen plaatsen ziet dat houtrot en dergelijke en zegt bijvoorbeeld dat dit eerst gerepareerd moet worden voordat men dan het glas kan plaatsen. of als ik het achteraf doe en de andere glaszetter komt dan gebreken tegen?

op de vergadering werd ik van het kastje naar de muur gestuurd voor wie dan de kosten zijn. zij hebben naar mijn idee het liefste dat je voor dat bedrijf kiest dat al komt schilderen.

en als het tocht in je huis en dat komt door de kozijnen? voor wie zijn die kosten? weet iemand toevallig ook of er nog subsidie verkregen wordt als je dubbel glas laat plaatsen?

alvast bedankt voor jullie antwoorden.