Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 28-01-2013 15:42:20
Geldzaken & Recht

HUURALARM !!!

De nederlandse woonbond is op stoom gekomen met de nationale actie huuralarm !!! afgelopen zaterdag heeft ze in utrecht het startsein gegeven waarbij ze alle huurdersverenigingen in nederland heeft voorzien van aktiemateriaal.
waar gaat het om? de overheid is van plan om in deze tijd van bezuinigingen en extra lasten de burgers, met name het deel dat een huurwoning bewoont, extra te belasten met huurverhogingen van resp. 4, 5 en 9 procent.

bovenop de inflatie van 2 1/2 procent komen dus verhogingen van 1 1/2, 2 1/2 en 6 1/2 procent. als u een inkomen hebt tot € 33.600 krijgt u totaal 4 procent meer te betalen. indien u tussen de € 33.600 en de € 43.000 aan inkomen hebt, dan gaat u 5 procent meer huur betalen en mensen die boven € 43.000 aan gezinsinkomen hebben krijgen een totale huurverhoging van 9%.

met zulke grove huurverhogingen heeft nederland nooit eerder te maken gehad. hiermee worden de mensen met een huurhuis ongelijk behandeld in vergelijking met hen die het geluk hebben een koophuis te bewonen.

voorts hebben we mogelijk nog met een minstens zo ernstige beleidswijziging te maken. zodra het eveneens onzalige plan om het woning waardering stelsel (puntensysteem) af te schaffen wordt doorgevoerd, krijgen we een basishuur van 4 1/2 % van de woz-waarde van onze woning.
een voorbeeld: hebt u een woning met woz-waarde van 178.000 euro en een huur van € 450? dan wordt uw huur na deze beleidswijziging € 801. wordt dit opgevangen door de huurtoeslag? wat we weten is dat de huurtoeslag stelselmatig wordt verlaagd.

de nederlandse woonbond zet in op een huurverhoging die maximaal de inflatie plus 1 procent zal bedragen. niet alleen voor nu, maar ook voor de komende jaren.

wat vindt u hier nu van? ik vind het een grote schande dat in een tijd dat veel mensen hun baan verliezen en inkomsten kwijtraken, allerlei andere lastenverhogingen al in gang zijn gezet, de overheid juist van slechts een deel van de bevolking een extra offer vraagt. veel mensen kunnen dat echt niet opbrengen en zullen binnenkort de voedselbank binnengaan, zo vermoed ik.