Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miepjemol - 02-02-2016 20:46:01
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte 2015 aan huis invullen zonder internet en zonder app, hoe?

goedenavond,

namens een welzijnsorganisatie voor ouderen in mijn gemeente vul ik, samen met mijn collega vrijwilligers, voor een groep van deze ouderen hun belastingaangifte in, dat doe ik bij hen aan huis.
tot voor kort kon dat vrij eenvoudig: aangifteprogramma downloaden, installeren op mijn laptop, laptop meenemen naar de klanten, ter plaatse de aangifte invullen, opslaan en thuis gekomen versturen, want deze mensen hebben geen internetverbinding.
helaas, die te downloaden programma's zijn t/m de aangifte van 2014 te gebruiken, ze zijn niet doorontwikkeld, vertelde de medewerkster van de belastingdienst me net, ik moet dan online werken (lukt niet, want er is geen internetverbinding) of de aangifte-app installeren. dit laatste gaat ook niet lukken, want volgens mij werkt zo'n app niet in windows 7 en al helemaal niet op mijn window xp laptopje (wordt niet online-gebruikt, voordat men daar over gaat ‘vallen’). een tablet heb ik niet.

 
volgens de medewerkster kan ik dan de papieren versie gebruiken voor de aangifte. nu breekt mijn klomp, eerst digitaliseren en nu terug naar de papieren versie? het moet toch niet gekker worden, wèl gemakkelijker.
 
wie heeft er een suggestie? want alle papieren van de mensen mee naar huis nemen om daar in te gaan vullen zie ik niet zitten, die paperassen wil ik niet in huis hebben.