Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Wa
Waarrookisisvuur - 09-02-2016 21:32:05
Geldzaken & Recht

Wat te doen als de notaris niet de juiste of te laat informatie geeft?


notaris wil dat ik volmacht geef aan een onbekende t.b.v. verklaring beneficiaire aanvaarding. (nalatenschap van een familielid). die notaris heeft hiervan een actie opgesteld, die ik bij een notaris in mijn woonplaats moet ondertekenen ( handtekening legaliseren )  op plaats van te noemen gemachtigde is geen naam ingevuld en moet potlood staat er geschreven "hier niets invullen s.v.p."


notaris geeft aan dat een medewerker van de rechtbank de verklaring gaat afleggen, vreemd, net als een slager die zijn eigen vlees keurt.


ik vindt dit heel vreemd!!


ik heb reeds notaris per email mede gedeeld dat ik geen volmacht aan een onbekende geef, maar hij stelt in zijn reactie dat het een misverstand is mijnerzijds! ik heb reeds aangegeven dat ik beneficiaire aanvaarding wil verklaren, maar de notaris wordt dwingender: ik moet een volmacht geven aan een onbekende t.b.v. verklaring beneficiaire aanvaarding.


wij hebben het vermoeden dat andere erfgenamen reeds in en rond de beide woningen van de overledene  hebben “geshopt”. ondertussen is er een sleuteloverdracht geweest via de notaris tussen beide families zonde mij medeweten. ( ik ben de eerste erfgenaam van de overledene volgens de wet en sta in zijn testament).


terwijl de wet zegt dat:  binnen deze termijn geen handelingen van zuivere aanvaarding verricht. dit gebeurt als u zich gedraagt alsof u de erfenis zonder beperking aanvaardt. bijvoorbeeld door de inboedel of de woning van de overledene te verkopen. de wet gaat er dan vanuit dat u heeft gekozen voor zuivere aanvaarding. u kunt dan niet meer kiezen voor beneficiaire aanvaarding of verwerping.


vermoedelijk daarom wordt er pressie door notaris en anderen op mij uitgeoefend om maar een onbekende van rechtbank noord nederland te machtigen inzake beneficiaire aanvaarding. dat betekend wel de eventueel vermogen erven maar niet de schulden... maar diegenen die reeds “geshopt” in de bezittingen van de overledene moeten nu zuiver aanvaarden.


ook stelde de notaris in kwestie voor om met een ander erfgenaam samen een verklaring beneficiaire aanvaarding afteleggen bij de rechtbank. maar dank zij google weet ik nu als een van de erfgenamen de nalatenschap beneficiaire aanvaarden wil, dan moeten de rest van de erfgenamen hier in meegaan.  nu heeft de notaris van alle andere erfgenamen reeds een machtiging voor verklaring beneficiaire aanvaarding door een medewerker van rechtbank noord nederland. een notaris moet toch onafhankelijk en objectief handelen in zijn functie?


 


 


gaarne jullie advies.