Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bo
Bobmans - 13-02-2016 11:20:10
Geldzaken & Recht

Controleren of een bankoverschrijving is gedaan

Iemand komt bij je langs om iets van je te kopen. het contact is verlopen via een advertentie op internet.
het gaat om een groot bedrag en de koper vraagt of de betaling via de bank mag plaatsvinden.
ter plekke verstuurd de koper een betalingsopdracht met een internetbankieren app op de smratphone. de verkoper controleert het scherm en ziet dat de opdracht is verzonden.
het geld is een dag later niet binnen.
hoe kan de verkoper alsnog controleren of de koper de betaling daadwerkelijk heeft overgemaakt?

additionele informatie;
de verkoper kan aan de koper vragen of het geld daadwerkelijk is afgeschreven van zijn rekening, is zijn antwoord betrouwbaar? in mijn ogen moet er een andere manier zijn om aan te tonen dat de transactie daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

de bank van de koper geeft geen informatie ivm privacy. zij geven ook niet aan of een bankrekeningnummer uberhaupt bestaat.
de bank van de verkoper ziet pas of er een transactie heeft plaatsgevonden als het geld op de rekening van de verkoper staat, maw de bank van de verkoper ziet evenveel als de verkoper zelf.