Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
ernesto10 - 06-03-2016 15:00:19
Huishouden & Energie

Kosten Transparant ervaringen

Twee adviseurs hier bij mij geweest in raamsdonkveer van kosten transparant, deze dragen een energiecollectief hier in ons dorp uit.

het betreft een bedijf uit den bosch met de kosten transparant, wat een energie initiatief uitdraagt om de deur-aan-deur/colportage tegen te gaan. welke voor mensen met een kvk-inschrijving(lees ondernemers) het mogelijk kunnen maken om binnen de essent over te stappen naar groot zakelijke tarieven van essent, welke zeer voordelig zouden zijn. zonder enige overstapboetes en deze worden eventueel overgenomen door de essent zo wordt beloofd.

hier ben ik op in gegaan, het blijkt nu dat ik aan een zakelijk 5-jarig contract vast zit, betaal nu meer dan ik voorheen deed bij de essent als consument, wil een beroep doen op de 14 dagen bedenktijd die hun op het contract hebben vermeld maar kan hier niet onderuit want kosten transparant wijst naar essent groot zakelijk en deze wijst weer terug naar kosten transparant.

ik heb van de essent nu een afrekening gekregen met daarin ook een overstapboete van maar liefst 125 euro per product, dit betekent dus 250 euro + de afrekening van het verbruik. totaalplaatje, 564 euro totaal met de eindafrekening erbij opgeteld.

wat is mij allemaal beloofd:

- ik zou bij de essent kunnen blijven zonder veranderingen, ik zou naar groot zakelijke tarieven gaan mede door hun initiatief waardoor ze al duizenden kvk-gerechtigden hebben mogen meenemen.
- waardoor ik dus 3 maandbedragen minder zou gaan betalen, dit is niet zo:

ik zou voor mijn elektra 7 cent betalen(zo vertelde de adviseur) en dat wordt nu 0,053 - maar wat blijkt nu dat mijn consumenteprijzen van de essent al ietsje goedkoper zijn namelijk 0,051 cent !!
- voor gas betaal ik nu 0,285 en is bij essent particulier op het moment(2016) 0,275 cent

- een kostenpost op de energierekening waar ik nog geen weet van had, is het vastrecht. normaal gesproken betaalde ik hier bij de essent maandelijks 4,50 euro per aansluiting(dus 9 euro totaal) en dit is zonder enig overleg verhoogt naar maar liefst 8,50 euro per product( dus 17 euro per maand!!!) wat betekent dat ik op deze kostenpost alleen al 96 euro duurder uit ben per jaar voor de komende 5 jaar!!


- automatisch afschrijven gaat niet meer, want je moet een sepa-machtiging hebben voor een zakelijke rekening. dus met andere woorden dit wordt zakelijk afgeboekt, en wordt afgeraden door mijn boekhouder.
- krijg nu 2 verschillende rekeningen, 1 voor energie en 1 voor gas, welke ik maandelijks zelf moet overmaken(per bankoverschrijving). en niet zoals beloofd dus dat alles hetzelfde zou blijven.

nu wil ik beroep doen op mijn 14 dagen bedenktijd alleen nu zijn deze mensen niet te bereiken noch reactie blijft uit.

zijn er hier meer mensen met ervaringen met dit energie collectief uit den bosch wat kosten transparant, zoja graag reactie en hoe zijn jullie eventuele problemen opgelost. of is er bij jullie iets anders beloofd?

graag reacties hieronder.