Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ap
Apenkop - 25-04-2016 12:50:49
Geldzaken & Recht

Niet eens met tandarts nota na verkeerde diagnose

Ik oktober 2015 ben ik bij de kaakchirurg geweest omdat ik 2 kiezen wou laten trekken. de kaakchirurg heeft fotos van mijn gebit gemaakt en vertelde me dat ik paradontitis heb en dat mijn gehele bovengebit er beter uit kon. anders zouden mijn tanden er vanzelf uit gaan vallen. 
hierop heb ik mijn eigen tandarts gebeld om een afspraak te maken voor een advies gesprek. want mijn tanden zijn nog mooi en ik vond het zonde alles te laten trekken.
vlak voordat deze afspraak zou plaatsvinden werd ik gebeld door de tandarts assistente. de afspraak hoefde niet door te gaan. de tandarts had de foto vab kaakchirurg bekeken en was het met de kaakchirurg eens dat het beter was alles te laten trekken. en we moesten maar gelijk afspraken inplannen voor het maken van een prothese. 

de prothese is dus gemaakt en ik hoorde via via over een parodontoloog. die heb ik gebeld voor een second opinion. deze heeft fotos gemaakt en metingen gedaan en hij zegt dat mijn eigen gebit nog jaren mee kan. en dat het behouden van mijn eigen gebit de voorkeur heeft boven een prothese. 

ik heb dus mijn tandarts weer gebeld dat ik niet akkoord ga met de kosten voor de prothese omdat ik deze dus helemaal niet nodig blijk te hebben. alleen de tandarts is van mening dat ik deze kosten wel moet betalen.

ook zou ik ivm met parodontitis naar de mondhygienist voor een grondige reininging van mijn ondergebit. toen de afspraak was was dat bij een stagaire die mijn gebit niet mocht doen. zei heeft de mondhygienist er nog even bijgeroepen en die heeft alleen pocketmetingen gedaan en verder niks. dus ik vind ook dat ik deze rekening niet hoef te betalen.


hoe sta ik in mijn recht hierin. en wat kan ik doen om mijn recht hierin te behalen?