Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frans56 - 01-05-2016 12:44:38
Geldzaken & Recht

Vraag over erfenissen

Hallo iedereen

heb twee vragen over erfenissen. kan de antwoorden op deze vragen niet vinden op internet
  
vraag 1: een erfenis kan zuiver aanvaard worden of beneficair aanvaard worden of afgewezen worden.  bestaat er ook een mogelijkheid om aan te geven dat de notaris het deel wat ik (eventueel) zou ontvangen naar een bepaald goed doel gaat, en dus niet eerst gestort word op mijn rekening en dan door mij word overgemaakt naar dat goede doel ??  immers afwijzen betekent:  verdelen onder alle andere erfgenamen.
zuiver of beneficair aanvaarden betekent:  het word naar mijn rekening overgemaakt. 

vraag 2:  ik overweeg om een testament te maken ten behoeve van enkele erkende goede doelen ( heb geen partner of kinderen), maar zijn er ook goede doelen die dat testament ook betalen, over het motto  "voort wat hoort wat" .   kan hierover niets vinden, of vallen de kosten van een dergelijk testament mee???

alvast bedankt voor uw antwoord