Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ra
ravdlinde - 04-05-2016 15:03:06
Huishouden & Energie

Recht op restitutie huur na brand?

Ls,

de moeder van mijn dochter is onlangs gelukkig met de schrik vrijgekomen samen met mijn dochter nadat bij een naastgelegen woning brand was uitgebroken.
als gevolg van deze brand is de woning een aantal dagen niet toegankelijk geweest en is er nadat de toegang weer werd toegelaten 2 weken de gehele achtergevel dichtgeschroefd ivm instortings gevaar en vallend puin van de afgebrande woning. er hangt momenteel nog steeds een net over het achterplaatsje en er zijn inmiddels steigers geplaatst voor de wederopbouw die de lichtinval beperken aan de achterzijde van de woning

de verhuurder stelt dat de woning al die tijd bewoonbaar is geweest. wij zijn van mening dat een woning die aan een zijde volledig is dichtgeschroefd niet bewoonbaar is. zeker voor mijn dochter van 2,5 die in een slaapkamer zou moeten slapen zonder daglicht en gedegen ventilatie.

heeft zij in deze casus nu wel of geen recht op restitutie van (een deel van) de huur?

alvast bedankt voor uw reacties