Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Fl
Flupper - 05-05-2016 01:25:17
Geldzaken & Recht

Hypotheek met bkr registratie

Beste forumleden,


mijn vriendin en ik willen graag een hypotheek afsluiten huis kopen en samen gaan wonen. maar nu heeft ze net het minnelijke traject van de schuldhulpsanering doorlopen. alles is keurig op tijd betaald niets is kwijtgescholden alle schuldeisers hebben het volledige bedrag gehad. maar nu staat ze geregistreerd bij het bkr . niet negatief of met codes maar gewoon geregistreerd.


mijn eerste vraag is nu : kan je in deze tijd dan nog wel hypotheek krijgen met een bkr registratie.


en ik heb nu ook gelijk een 2e vraag: of het mogelijk is deze registratie aan te vechten en dan bij wie er is geen krediet verstrekker maar alleen de gemeente.


natuurlijk begrijp ik de registratie en als je je rekeningen niet betaald moet je op de blaren zitten. maar de schulden waren echter door omstandigheden buiten haar schuld om ontstaan. de gemeente/schuldhulp is daarvan op de hoogte.


niet alleen wij worden nu belemmerd maar ook de maatschappij wordt gedupeerd. wij laten beide een sociale huurwoning achter waarvan 1 met huursubsidie en nog wat toeslagen.


als wij kunnen kopen zouden niet alleen wij maar iedereen er beter van worden ;)

ik ben zeer benieuwd naar de antwoorden, alvast bedankt !