Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Er
Erna Reuzel - 17-05-2016 11:14:37
Garantie & Verzekeringen

Beheerskosten polissen

Jaren geleden sloten mijn man en ik een begrafenispolis af voor onszelf en onze kinderen. die polissen zijn al lang premievrij. nu krijgen wij van reigerdael b.v. uit emmen een nota ad 12,50 euro die jaarlijks herhaald wordt voor hun dienstverlening t.o.v. die polissen. mag dat zo maar? je hebt wel de keuze om niet te betalen maar dan wordt hun dienstverlening gestopt. hoe erg is dat?
zij baseren zich op het feit, ik citeer:
enkele jaren gelden heeft de overheid besloten dat op complexe verzekeringen geen provisie meer mag worden uitgekeerd om de adviseurs een zo neutraal mogelijk standpunt in te kunnen laten nemen in de advisering. uw belang als consument is daarmee in de basis gediend. ook heeft de overheid besloten dat advies en distributie niet in één hand mag liggen. dit houdt in dat een verzekeringsmaatschappij niet zelf mag adviseren, tenzij daarvoor een speciale afdeling is ingericht die de kosten van het advies ook bij de consument in rekening brengt. de meeste verzekeraars beschikken niet over een dergelijke afdeling en hebben daarom samenwerking gezocht met adviseurs zoals reigerdael en deze voeren dus het beheer op de portefeuille zonder daar provicies voor te ontvangen. wij zijn dan ook genoodzaakt een deel van de kosten bij u in rekening te brengen. bij het bepalen van de kostprijs hebben wij de klant centraal gesteld en niet de (hoeveelheid) polissen die hij of zij bij ons heeft ondergebracht. per verzekeringnemer/adres berekenen wij 12,50 jaarlijkse kosten. het is een abonnementsvorm, waarmee u onverwachte (extra) kosten voorkomt.