Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

je

Geen huursubsidie door fout van de vorige bewoners

Hallo,

in april 2014 ben ik in een leuk appartement gaan wonen, waar ik recht had op huursubsidie, ik kan deze woning ook alleen daarmee betalen en krijg ook het maximum bedrag aan huurtoeslag.
alles ging goed, ik kreeg het ook vanaf het moment dat ik er kwam wonen.
na een paar maanden werd mijn huursubsidie ineens stop gezet, ik heb toen gebeld met de vraag wat er aan de hand was en bleek dat er 5 mensen op mijn adres ingeschreven stonden.
de boven buren hadden het adres verkeerd doorgegeven, dat was zo opgelost en de vorige bewoners hadden zich nooit uitgeschreven en zijn geemigreerd.
ik heb de gemeente gebeld, die zouden dit rechttrekken, nadat ik eerst een aantal maanden de post van de vorige bewoners moest terugsturen en ik heb bezwaar gemaakt bij de belastingdienst.
ik heb ze mijn huurovereenkomst gestuurd, een bewijs van mijn verhuurder dat ik hier alleen woon en de vorige bewoners weg zijn en betaalafschiften van mijn huur.
na een jaar, ( waarin ik dus geen huursubsidie heb gehad en alles van mijn ouders heb moeten lenen) eindelijk mijn gelijk gekregen en het geld waar ik recht op had, terug gehad.
in dat jaar een lange tijd bij een psycholoog gelopen, omdat ik helemaal gek van ze werd en elke dag enorme hoofdpijn en veel micraine aanvallen kreeg.
het is toen een tijdje goed gegaan, maar sinds dit jaar, krijg ik weer regelmatig post of ik de loongegevens van mijn mede bewoners ( die dus geemigreerd zijn) wil doorgeven en dat mijn huursubsidie word stopgezet omdat ik daar geen recht op heb.
ook krijg ik rekeningen, omdat ik dan te veel huursubsidie heb gekregen en alles moet terug betalen.

elke keer bel ik ze weer, leg ik het opnieuw uit en zullen ze het in orde maken.
gebeurt ook steeds en heb steeds mijn huursubsidie net op tijd binnen gehad, maar toch blijven die brieven elke maand weer terug komen en moet ik er steeds weer over bellen, omdat het weer verkeerd in het systeem staat.
nu deze maand, heb ik mijn huursubsidie niet ontvangen, vanwege precies hetzelfde en nu zeggen ze dat het ze ongeveer 5 weken duurt voor het opgelost is.
ik kan hierdoor mijn huur dus niet betalen, maar ze vinden dat alleen een probleem als ik het huis uit gezet word en dat zou ik dan ook moeten aan kunnen tonen voor ze, zwart op wit en wellicht kunnen ze er dan iets aan doen, maar ook dat is niet zeker.

mijn spaargeld is inmiddels op, dus ik kan ook niks voorschieten, dat gaat nu dus van mijn vakantie geld af, waardoor ik niet weg kan.
ik heb gevraagd om een afspraak met kantoor te maken, omdat ik dit nu behoorlijk zat ben en heb 20 minuten lang die meneer moeten overtuigen om in aanmerking te komen voor een gesprek op kantoor, vervolgens kon ik wel in enschede terecht, terwijl ik in soest woon, omdat hij weet dat ik dan toch niet ga vanwege de afstand.
ik heb na een kwartier aandringen zijn manager aan de telefoon gekregen die mij vervolgens zei dat ik wel in utrecht terecht kon,
maar daar zou ik niet veel verder geholpen worden dan wat ze nu al wel voor mij doen ( niks dus ).

ik ben gewoon ten einde raad, mijn energie is op, zit elke dag met knallende hoofdpijn en verhuizen lukt niet, want heb het geld niet en sta te hoog op de lijst.

is er iemand die weet wat ik moet doen, want een rechtzaak, heb ik ook geen geld voor:(

ik hoop dat iemand mij de gouden tip kan geven!

alvast bedankt!