Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ju
Judy Reuvers - 24-05-2016 16:09:00
Geldzaken & Recht

Afschaffing partnertoeslag voor alleen verdieners die na 1950 zijn geboren?

31-3-1950 is mijn man geboren.
per 1-7-2015 ontvangt hij aow maar zonder partner toeslag, nu is hij altijd alleen verdiener geweest en zijn wij gedwongen om van nog geen1198 per maand rond te komen.728 aow en 456 (was 470) pensioen.
wij komen nergens voor in aanmerking omdat we een eigen woning hebben met overwaarde., dus geen aio of iets dergelijks.
van een medewerker van de uwv in tiel kregen we zelfs een tip: misschien is een echtscheiding een idee om op die manier aan bijstand te komen?!
van de anbo kreeg ik advies om een protest stem uit te brengen bij de volgende verkiesingen.
onze woning staat al zeer geruime tijd te koop zonder resultaat dus zijn wij gedwongen om van familie te lenen om rond te komen.
kortom; wij staan met onze rug tegen de muur en niemand die hier raad mee weet, ik ben van mening dat het een zeer grove fout is in de besluitvorming van deze afschaffing van partner toeslag en zeker voor alleen verdieners. ik ben er van overtuigd dat wij tot een groep horen die in stille armoe gedwongen zijn te leven,
mijn vraag:  wat nu?  ik ben 61 dus duurt het nog 6 jaar eer ik recht heb op aow
kan hier alstublieft aandacht aan geschonken worden?