Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swimpe - 22-07-2016 20:21:52
Geldzaken & Recht

Studieovereenkomst

December 2015: werkgever zegt mondeling toe alle studiekosten te betalen

jan 2016: werkgever zegt 50 % te willen betalen. studieovereenkomst is, zelfs na enkele verzoeken van mij, niet opgesteld

febr 2016: ik start de studie (staat op naam van bedrijf) in eigen tijd

maart 2016: er volgt een voorstel studieovereenkomst via email maar ik ben daarmee niet akkoord en bevestig dat per mail              (geen afglijdende schaal, moet alles betalen binnen 8 maanden etc)

april 2016: studie afgerond en behaald. half april meld ik me ziek met een burn out.

mei 2016: ik moet me op kantoor melden voor een plan van aanpak te ondertekenen. daarbij wordt een studie overeenkomst voor mijn neus gelegd die ik moet ondertekenen; deze mee naar huis genomen maar niet ondertekend. voorwaarden waren nog ongunstiger en onduidelijker dan vorige overeenkomst.

juli: ik krijg een mail dat er vanaf mei 2016 al salaris wordt ingehouden voor de vergoeding studie. loonstroken al meerdere malen opgevraagd maar van de laatste 6 maanden nooit ontvangen (dus kan niet zien welk bedrag is afgehouden).

vorige week gesprek gehad met de werkgever die nu een vaststellingsovereenkomst wil. daar kan ik mij in vinden want na veel ellende wil ik weg daar. maar zij wil daar de studie kosten in opgenomen hebben.

wat is fair?