Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rp
rpeterson - 20-08-2016 12:45:33
Geldzaken & Recht

Huis erven van alleenstaande die we verzorgen

Mijn vrouw verzorgt een alleenstaande dame. zowel via een zorginstelling als mantelzorger en in haar privé tijd. de oude dame heeft geen kinderen of andere familie meer. ze beschouwd mijn vrouw als haar dochter zegt ze omdat mijn vrouw, en soms ook ik als enige naar haar omkijken en de dingen voor haar doen doen die ze zelf niet meer kan.
in haar erfenis heeft ze lang geleden beschreven dat de kinderen van haar vriendin alles erven inclusief huis. maar die vriendin leeft niet meer, en haar kinderen heeft ze nooit meer gezien.
de dame heeft haar boekhouder gevraagd of ze ons in haar erfenis bij de notaris mag beschrijven om het huis te erven in plaats van de kinderen van haar vriendin. wij zijn daar inmiddels ook van op de hoogte gesteld.
maar omdat mijn vrouw haar beroepsmatig verzorgt, mag ze het huis niet erven volgens artikel 59, boek 4 uit het burgerlijk wetboek.
de oude dame is nu enorm teleurgesteld omdat ze zo enorm graag wil dat wij in het huis gaan wonen waar zij altijd heeft gewoond.
hierbij wil ik ook nog vermelden dat het een oud huis is wat opgeknapt moet worden, als wij het eventueel zouden erven en accepteren, dan komt ook de uitdaging nog om ons huidige huis met half afbetaalde hypotheek te verkopen. of we er uiteindelijk financieel op vooruit gaan is dus nog een volgend hoofdstuk.  eerst eens kijken of erfenis nog mogelijk is zodat de dame, en hopelijk ook wij een mooi vooruitzicht hebben.
we zijn dus allen erg benieuwd wat de mogelijkheden zijn??   ( uiteraard gaan we ook kijken wat haar boekhouder, en notaris voor ons allen kunnen doen )  .