Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
MaikeSB - 24-08-2016 14:27:04
Geldzaken & Recht

Kvk persoonsgegevens zijn niet beveiligd? Nuon verkoper aan de deur met mijn gegevens!

Zojuist stond een verkoper van nuon aan de deur, hij citeerde mijn persoonsgegevens uit het register van de kvk (kamer van koophandel) en wilde me een zakelijk aanbod doen. ik stond met mijn oren te klapperen, sta inderdaad ingeschreven bij de kvk als secretaris van een stichting, maar had verwacht dat mijn gegevens daar veilig zouden zijn. het tegendeel bleek. ik heb uiteraard contact gezocht met de kvk maar nog geen antwoord.

op de website van de kvk staan de volgende twee tegenstrijdige berichten:

uw persoonsgegevens worden in beginsel alleen gebruikt door de kamer van koophandel. wij verstrekken uw persoonsgegevens niet aan derden zonder uw toestemming, tenzij wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak of als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst tussen u en de kamer van koophandel. (https://www.kvk.nl/privacy/)

uw gegevens in het handelsregister zijn openbaar en kunnen ook gebruikt worden voor mailings en andere marketingacties. wilt u dit beperken, dan heeft u een aantal mogelijkheden. (https://www.kvk.nl/inschrijven-en-wijzigen/inschrijven-bij-de-kamer-van-koophandel/handelsregister-en-persoonsgegevens/uw-gegevens-beschikbaar-voor-derden/)

hoe kan dit nou? de kvk is toch een overheidsorgaan? ik ben afhankelijk, kan niet overstappen naar een andere kvk. kan ik meer doen dan alleen een klacht indienen?