Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shani - 08-09-2016 02:03:45
Geldzaken & Recht

Schuld na overlijden ontstaan

Geachte,

mijn oom is in 2014 overleden.
hij was niet getrouwd, had geen geregitreerde patnerschap, geen samenwonend cotract, geen kinderen en geen testement.
wel had hij een huis gekocht samen met zijn ex-patner ( vriend ), beide namen staan op de hypotheek acte. de ex-patner is geen erfgenaam, maar is wel verantwoordelijk voor de hypotheek. 
mijn oom is nu al 2 jaar dood en zijn erfenis is nog altijd niet afgehandeld. dit mede omdat zijn ex-patner niet mee wil werken. dit in de vorm van de notaris niet betalen, gegevens achter te houden enz enz.....
inmiddels zijn er door de toedoen van die ex-patner schulden ontstaan op de hypotheek. voor deze schulden wil hij de erfgenamen verantwoordelijk houden.
mijn vraag luid dan; kan hij de erfgenamen verantwoordelijkstellen voor schulden die hij heeft veroorzaakt door niet mee te werken?
en zo ja, wat kunnen we hieraan doen?