Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ha
Hanekas - 29-09-2016 14:30:05
Geldzaken & Recht

Courtage makelaar

We hebben 2 jaar lang een woning in de verkoop gehad bij een makelaar. destijds was een percentage afgesproken bij verkoop van de woning. wanneer 1 der partijen de woning over zou nemen, was er een "boete"bedrag verschuldigd.
op het moment dat er een koper serieus aan het bieden was, besloot mijn ex zelf de woning te willen kopen. door de makelaar is deze verdeling als verkoop berekend met het bij verkoop behorende percentage. in mijn ogen is dit geen verkoop maar een verdeling en zou het "boete" bedrag betaald moeten worden. uiteindelijk zijn we nu ruim 6000 euro duurder uit.  ik heb een klacht ingediend bij het makelaarskantoor, maar zij zeggen dat zij juist gehandeld hebben. klopt dit?