Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
MaaikeB - 21-10-2016 11:46:00
Geldzaken & Recht

Ben je verplicht om te betalen bij een mondelinge overeenkomst via de telefoon?

een maand geleden is een kennis opgebeld door cadeaubon cashback (nr1voordeelsite). door een manipulatief verkooppraatje hebben ze hem een account aangeboden. indien hij dit account niet wil moest hij binnen 14 dagen de brief inclusief kortingsbonnen terug sturen. aangezien hij een maand op vakantie was heeft hij dit niet kunnen doen. de heer kan moeilijk voor zichzelf opkomen en werd overrompeld tijdens het telefoongesprek.
ik heb het bedrijf gebeld en zij geven aan dat dhr zelf heeft toegezegd en te laat was met terugsturen. er wordt nu via een automatische incasso, geld van zijn rekening geschreven. mag dit zomaar en is een mondelinge overeenkomst op deze manier geldig?

ik heb de bandopname opgestuurd gekregen en hierop is duidelijk te horen dat de mevrouw heel onduidelijk, snel praat en op zo een manier de vragen stelt dat de heer daar van in de war raakte. zij vraagt enkel of de gegevens kloppen en of de heer akkoort gaat, maar zij vragen net letterlijk of de heer akkoord gaat met de kosten. dit wordt tussen neus en lippen door gezegt.

ik begrijp dat veel mensen nu zullen denken: "wie geeft dan ook zomaar zijn rekeningnummer?" meneer geeft aan dat hij dit niet heeft gedaan en dat zij het nummer al hadden, dit is ook te lezen in andere berichten over cashback sites.

ik wil graag advies over deze kwestie zodat ik hopelijk kan zorgen dat meneer het bedrag niet hoeft te betalen. tevens hoop ik dat ik hier iets mee kan zodat deze oplichters geen misbruik meer kunnen maken van andere onschuldige mensen.