Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rv
rvmilaan - 24-10-2016 16:28:05
Geldzaken & Recht

Wanbeleid en de burger in de kou

Ik ben een inwoner uit de gemeente grave, welke een samenwerkingsverband zijn aangegaan met gemeente cuijk en gemeente mill en sint hubert, en ben vanaf de middelbare school gaan werken voor mijn levensonderhoud.
nu is mijn leven volledig op de kop gezet door een vechtscheiding, wat verder hier weinig mee van doen heeft.
door alle ontstane schuilden zijn wij helaas op het punt gekomen om een schuldhulpverleningstraject in te gaan.
nu komen echter alle bureaucratie momenten van de overheid en gemeenten direct om de hoek kijken.
deze instanties rekenen met de methodes van voor de 2e wereld oorlog.
tabellen gaan hier voor de mens en burger.
onlangs hebben wij bij de gemeente cuijk een verzoek neer gelegd om gratis te kunnen trouwen, daar wij dat samen als advies heb meegekregen om dit jaar nog te trouwen, van de bewindvoerster van de schuldhulpverlening.
nu wilden wij ook heel graag gaan trouwen echter kunnen we dit gewoonweg niet betalen.
wij komen per maand al ongeveer € 400 euro tekort, waardoor de schulden alleen maar oplopen.
tot zover.
nu melden we ons bij de gemeente cuijk, om te informeren hoe dit gratis trouwen in zijn werk gaat.
nu vragen zij het volgende:
ze willen een totaal overzicht hebben van alle inkomsten en alle uitgaven van de afgelopen 3 maanden. nou dat is een hoop kopie werk, met alle correspondentie erbij van de schuldeisers en de toelating schuldhulpverlening. hier vanuit wordt er dan “gekeken” of het inderdaad door de burger niet betaalbaar is.
tot mijn grote verbazing wordt ik na het inleveren van alle documenten 4 uur later al gebeld, dat we niet in aanmerking komen.
ik verbaasd gevraagd, hoe is die berekening dan tot stand gekomen? ik heb echter elke maand € 400,- te kort.
nu gaat de gemeente uit van een berekening: inkomen –(belasting, huur en zorgpremie). als er dan nog geld overblijft kan je je eigen huwelijk betalen. vreemd genoeg willen ze dus wel alle gegevens hebben welke schulden je hebt, echter doen ze er dus helemaal niks mee.
nu heb ik daar dan ook veel moeite mee. al eerste waarom moet ik alle gegevens inleveren, inkomsten salaris strookjes van 3 maanden alimentatie huur water gas etc. schuldeisers met openstaande bedragen ga zo maar door terwijl de belasting, premie zorg en de huur al bekend zijn bij hen (hier is eerder al correspondentie over geweest van de belastingdienst.
beredenering is dat de gemeente niet achtergesteld kan worden ten opzichte van de schuldeisers, en zolang de schulden betaald kunnen worden, zij niet mogen overgaan tot het kwijtschelden van de huwelijkskosten
als dit de berekening is voor een “gratis” huwelijk, dan komt er toch niemand voor in aanmerking! dat is gewoon een worst voorhouden. als men een uitkering krijgt en daar de belasting en zorg en huur vanaf haalt heeft elke nederlander een bedragje over om te eten etc. dus hoeven ze nooit over te gaan op de “gratis” huwelijk.
al met al een wassen neus die opties van de gemeente.
einde van het verhaal is dat wij dus geen gratis huwelijk kunnen krijgen en daarom niet kunnen trouwen. hierdoor wordt ook de schuldhulpverlening vertraagd daar nu ook de hele situatie van mijn partner als een apart dossier moet worden opgesteld. nog langer in de problemen en dus meer schulden etc. ik zeg bedankt gemeente cuijk en dhr. hendriks voor deze bureaucratische beslissing!
nou word ik dan ook ontzettend boos als ik in de krant lees, dat de wethouder zonder toestemming van het b&w miljoenen uitgeeft, en er dan met een reprimande vanaf komt. dit is ons geld!!

zie: http://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-land-van-cuijk/grave/wethouder-daandels-op-de-knieen-door-het-snippergroen
deze wethouder heeft al meer zaken uitgevoerd zonder eerst overleg en toestemming te hebben gehad van de b&w
hoe kan het dat een wethouder er zo makkelijk vanaf komt en wanneer een hardwerkende burger aanklopt bij de gemeente afgescheept wordt, met “dat zijn de regels” zijn wij als burger dan alleen maar om te betalen?
ik vind het echt een schande en schaam mij dat ik nog inwoner ben van deze gemeente.

ik zou graag willen zien, en waarschijnlijk niet eens voor mij zelf, dat de regelgeving eens flink onder de loep wordt genomen.
ik kan nog veel meer cases voorhouden over foutieve berekeningen en jezelf rijk rekenen, zoals het uwv en andere overheid instellingen dit doen.