Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Hi
Hitwereld - 25-10-2016 14:43:24
Geldzaken & Recht

Extreem hoge factuur bouwbedrijf

Voor de zomervakantie heb ik een bouwbedrijf bij mij in de plaats gevraagd om mijn garage open te breken omdat ik mijn sleutels er in heb laten liggen. een medewerker is geweest om het werk te verrichten en was alles bij elkaar (openbreken en terug repareren) slechts 20 minuten bezig. na enkele maanden kreeg ik pas de factuur. deze bedroeg € 89,84. er was 1 uur arbeid a € 49.25 + voorrijkosten a € 25,- + btw in rekening gebracht.
ik heb hiertegen gelijk geprotesteerd en men zij dat de medewerker 3 kwartier had gewerkt en dat ze dat dus maar naar boven hadden afgerond. uit coulance zou ik dan € 75,- mogen betalen. uiteraard ben ik het hier nog niet mee eens. aangezien er dan nog 15 minuten in de zak van de aannemer gaan + de belachelijk hoge voorrijkosten. het bedrijf zit slechts 2,4 km van mijn huis vandaan en is 5 minuten rijden. hiervoor is € 25,- excl. btw dus extreem hoog.
toen ik hen vroeg om deze klus te doen heeft men geen prijsopgave gegeven. men heeft ook niets verteld over voorrijkosten. de werknemer heeft mij ook geen werkbon laten ondertekenen.
omdat ik uiteraard het werk dat geleverd is moet betalen heb ik een bedrag van € 30,- betaald, dit is een half uur (werkelijk gewerkt) + btw.
nu heb ik voor het restand reeds een aanmaning ontvangen en dreigt men met een incassobureau. hierop heb ik dan ook gelijk gereageerd, maar men is niet bereid hierop verder in te gaan. naar mijn mening sta ik volledig in mijn recht, aangezien er geen getekende prijsopgave is, er geen mededeling gedaan is vooraf over de voorrijkosten en er ook geen door mij getekende werkbon is.