Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bastarto - 14-01-2017 16:27:31
Geldzaken & Recht

Bezwaar tegen meerwerkfactuur

Geachte heer of mevrouw,

een geschil met een timmerman over een gepresenteerde meerwerkfactuur voor het maken van een tafelblad, die pas na afloop en na leverling, werd gepresenteerd en waarvan de inhoud mij niet bekend was, loopt naar mijn mening uit de hand. vandaag kreeg ik deze tekst :

"mijn advies is om snel te betalen. een aantal vaste onderaannemers van mij, waarmee ik je gedrag heb besproken hebben voorgesteld dat ze het wel een keer bij je willen gaan innen.
daar ben ik uiteraard zelf niet voor .maar je heb me wel enorm boos gemaakt.
ik ga de vordering uit handen geven.ook al gaat dit mij wat kosten het is voor mij een principe zaak .
bereid je voor op een kostbare strijd."

mijn vraag aan u wat nu wijsheid is in deze. het voelt als een dreigement en ben van mening dat dit verre van gerechtvaardigd is. hij wijst op mijn gedrag terwijl hij zich bedient van suggestieve dreigementen. waar ik de desbetreffende persoon vraag om inhoudelijk in te gaan op de meerwerkfactuur, de vooraf gemaakte afspraken en de zaken die hij heeft uitgevoerd zonder akkoord, krijg ik enkel verontwaardiging en nooit een inhoudelijk antwoord. mijn gevoel zegt dat ik geen gehoor moet geven aan dit soort dreigende berichten.

ik heb een aangetekende brief gestuurd en bezwaar gemaakt tegen de meerwerkfactuur. ik heb namelijk afspraken gemaakt voor het geoffreerde en de meerwerkfactuur brengt alles in rekening wat in de offerte is opgenomen. naar mijn mening een verkapte vorm van dubbel factureren. tevens heeft de timmerman werkzaamheden ondernomen waarvoor geen akkoord is gegeven.

de facturen voor het geoffreerde zijn tijdig voldaan. ook heb ik een klein deel van de meerwerkfactuur, de post 'materiaal' voldaan. de overige posten vallen naar mijns inziens onder de vooraf gemaakte afspraken van het geoffreerde en zijn geen meerwerk activiteiten.

wat zou u aanraden?