Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
halex - 16-02-2017 12:15:22
Geldzaken & Recht

Renovatie badkamer huurwoning

Ik huur een appartement in een complex (100 woningen) dat in 2012 is opgeleverd. nu ontving ik van de verhuurder bericht dat er gebreken zijn geconstateerd aan de constructie van de badkamervloeren. en dat in alle appartementen de zwevende dekvloer, de vloertegels en de detaillering van de douchezone opnieuw gedaan gaat worden.
dat betekent per woning 5 tot 7 dagen geen gebruik van de badkamer. en al die dagen mensen over de vloer. ter compensatie stelt de verhuurder een leegstaande woning ter beschikking waar bewoners die niet in hun badkamer kunnen, gebruik kunnen maken van de douche. men is gelijktijdig bezig in vijf woningen, dus dat wordt een gezellige boel... daarnaast krijgen bewoners compensatie van 25% van de daghuur. dat komt neer op € 8 per dag. tot slot zorgt de verhuurder voor tijdelijke sloten op deuren van de overige kamers in de woning. het verzoek is om tijdens werkzaamheden thuis te blijven, maar dat hoeft niet. maar dan moet de aannemer wel de sleutel van de voordeur krijgen.

voor zover ik na kan gaan, moet ik deze werkzaamheden accepteren (het is geen renovatie). op zich ook logisch, want in verschillende woningen zijn al lekkages geconstateerd. maar is de geboden 'compensatie' wel voldoende?
volgens de planning beginnen ze bij mij niet op maandag. omdat ze elke dag aan een andere woning beginnen, is dat niet anders, zegt de verhuurder. terwijl een start op maandag minder overlast geeft, want dan zit er geen weekend tussen. moet ik dat accepteren?
om stof-overlast te beperken, plaatsen ze een stofscherm in de deuropening van de douche. is dat voldoende om verspreiding door mijn woning te voorkomen?