Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

In
InekevL0 - 13-06-2017 11:39:17
Garantie & Verzekeringen

Huisartskosten

Ik kwam erachter op mijncz dat er voor de huisarts een bijdrage wordt betaald, die vervolgens bij de klant in rekening wordt gebracht. dit wordt niet van de eigen bijdrage gehaald.

nu vind ik het op zich totaal niet erg dat de huisarts een bijdrage krijgt voor iedere ingeschreven patient. maar het viel me op omdat ik in geen tijden, zeker vier jaar meer naar de huisarts ben geweest en toch kosten had,

als deze kosten rechtstreeks, standaard naar de patienten worden gedeclareerd en als die kosten geen invloed hebben op de stand van de eigen bijdrage, dan is er sprake van een verkapte premieverhoging. er is mij nooit iets verteld over deze betaling. waardoor ik het nooit heb gemerkt? mijn man heeft een paar keer iets meegemaakt, een tia, een operatie, waarvoor we nog steeds in een afbetaling van de eigen bijdrage zitten. 
 voorheen heb ik nooit iets gemerkt van extra kosten die we zondermeer moeten betalen. mijn vragen: - is de premie niet hoog genoeg? kunnen de huisartspatientenbijdrage daar niet van betaald worden? - was de verzekeraar niet verplicht de verzekerden vooraf op de hoogte te stellen?
 met vriendelijke groet, ineke van loon-zwennes