Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 31-05-2018 14:12:38
Huishouden & Energie

Miele V5869 wasmachine-bezitters ... opgelet!

Mij valt vandaag een topic op de community van de consumentenbond op ...
 
techneut plaats zijn slechte ervaring met deze miele wasmachine overtuigend en vooral duidelijk gedocumenteerd met foto's. kennisname voor andere bezitters kan hiermee tenminste € 101,- aan een niet meer noodzakelijk bezoek van een monteur besparen en/of een coulancebedrag opleveren van ca. € 800,-, zoals de webcare in dit geval bereids toezegde.

preventief kan deze topic echter ook al werken, want miele gaf aan, dat deze wasmachines beter niet met vloeibare wasmiddelen gebruikt moesten worden.

ik denk niet, dat ik met deze topic een andere topic gekaapt heb. wèl is erg opvallend, dat de moderator van deze community zich enorm veel tijd laat om te reageren en dan vraagt wat er in de gebruiksaanwijzing staat (?). miele had deze machine ooit getest en bovenaan op hun lijstje staan met predikaat ... moet dat misschien eerst nog eens grondig bestudeerd worden, alvorens technisch beter op deze topic in te kunnen gaan?

persoonlijke noot: ik heb me overigens altijd al afgevraagd hoe testers de levensduur/betrouwbaarheid van apparaten kunnen testen zonder een machine helemaal uit elkaar te halen en ieder onderdeel apart grondig op kwaliteit te bestuderen. deze beschreven constructiefout zou daarmee opgevallen moeten zijn bij voldoende materiaalkennis van de testers. bij navraag bleek, dat de consumentenbond dit in ieder geval niet doet.

lees >https://community.consumentenbond.nl/woning-huishouden-8/miele-wasmachine-trommelkruis-designed-to-fail-16834" target="_blank">hier meer over een (vermeende) constructiefout<